Ο Γκέιτς προειδοποιεί: Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας

από fimotro

Ο συνιδρυτής της Microsoft ακύρωσε τις διακοπές του ενόψει των εορτών

Προειδοποίηση να λάβουμε στα σοβαρά την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έκανε ο Μπιλ Γκέιτς ο οποίος εκτιμά ότι «ο κόσμος μπορεί να εισέλθει στη χειρότερη φάση της πανδημίας».

Όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ίδιος θα ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών του ενώ υποστηρίζει ότι την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία ο μεγάλος άγνωστος παραμένει το πόσο μπορεί να μας αρρωστήσει η παραλλαγή.

«Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας μέχρι να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή. Ακόμα και αν είναι μόνο το μισό της σοβαρότητας της Δέλτα, θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, επειδή είναι τόσο μολυσματικό», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft.

Αναφερόμενος στην Όμικρον γράφει: «Αν υπάρχουν καλά νέα εδώ, είναι ότι η Όμικρον κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μια χώρα, το κύμα εκεί θα διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες. Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι άσχημοι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν λάβουμε τα σωστά μέτρα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα