Ο Εθνικός Κήπος εκπέμπει SOS

από fimotro

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από τους εργαζόμενους των Διευθύνσεων Πρασίνου, Οδοποιίας, Καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, η κατάσταση του Εθνικού κήπου βαίνει σε καταστροφή.

Γράφει ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος

Όταν ξεκίνησαν τα εν λόγω αμφισβητούμενα έργα, στα τέλη της θητείας του προηγούμενου Δημάρχου, εξέφρασα τις σοβαρές επιφυλάξεις μου τόσο για τα μη φυσικά υλικά επίστρωσης των μονοπατιών που αντικαθιστούν το αγνό χώμα όσο και για την εγκατάσταση άχρηστου νυχτερινού φωτισμού που διαταράσσει το οικοσύστημα (ο Κήπος κλείνει το βράδυ και είναι από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους στην Αθήνα).

Αυτή ωστόσο που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι η ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες. Τα έργα έχουν σταματήσει για αδιευκρίνιστους λόγους ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δίνονται απαντήσεις και η επιβάρυνση του σπάνιου οικοσυστήματος καθίσταται ανεπανόρθωτη.

Είναι απλά αδιανόητο. Πρέπει να δοθούν και απαντήσεις και λύσεις.

Ο Κήπος δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα