Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις και βγάζει το Τσεσμέ στο Αιγαίο

από fimotro

Με νέα παράνομη NAVTEX δεσμεύει περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο

Σε νέα προκλητική NAVTEX προέβη η Τουρκία και ο Ερντογάν, στέλνοντας, μετά το Yunus, το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Μετά από ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεων, υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, η Τουρκία επανέρχεται στην προσφιλή της τακτική των παράνομων NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες στο Αιγαίο.

Μετά το Yunus, η Τουρκία έβγαλε και το ερευνητικό «Τσεσμέ» στο Αιγαίο, με NAVTEX που εξέδωσε ο Σταθμός της Σμύρνης. Η NAVTEX αφορά υδρογραφικές έρευνες σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Ακραία πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ: Αμφισβητούν την κυριαρχία της Λέσβου

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί κυριαρχίας των αποστρατικοποιημένων νησιών, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στο νησί.

Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Έλληνα για τη Λωζάνη», το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στη Λέσβο μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία».

Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «μετά την προειδοποίηση πως «δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Λέσβο». Α

Μάλιστα, η εφημερίδα Aksam αμφισβητεί την κυριαρχία και για τη Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα