Τουρκικό δικαστήριο έκρινε έναν χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ένοχο για προσβολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ραγίπ Ερντογάν, για τον χαρακτηρισμό «κρυφός Εβραίος», σύμφωνα με δημοσίευμα της Ahvalnews.com.

Το δικαστήριο καταδίκασε αρχικά τον Yuksel Üstün σε 10 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση για μια ανάρτηση στο Facebook από το 2020, στην οποία έλεγε ότι ο Ερντογάν ήταν «Εβραίος που μεταμφιέζεται σε μουσουλμάνο».

Η ποινή μειώθηκε σε διοικητικό πρόστιμο 7.000 λιρών (722 δολάρια), ανέφερε την Παρασκευή η DW Turkish, με τον Üstün να κρίνεται ένοχος για υποτίμηση της «αξιοπρέπειας και υπόληψης» του Τούρκου προέδρου. Οι υποθέσεις στην Τουρκία που αφορούν εξύβριση του προέδρου, που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, έχουν εκτοξευθεί από το 2014.Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) προέτρεψε την Τουρκία να αλλάξει τον νόμο για την προσβολή του προέδρου, επικαλούμενο τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης χωρίς παρέμβαση των αρχών της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα