Ο Ερντογάν “διατάζει” τον Ελληνικό λαό να μην ψηφίσει τους κυβερνώντες!

από fimotro

Καλύτερο υποστηρικτή από τον Τούρκο πρόεδρο δεν θα μπορούσε να βρει ο Κ. Μητσοτάκης

Το θράσος του ξεπερνά κάθε όριο… Με περίσσια άνεση απειλεί τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει την υπάρχουσα κυβέρνηση αλλιώς θα έχει καταστροφικό τέλος.

Εδώ και πολλούς μήνες σε διπλωματικό επίπεδο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν δεν σταματά να προκαλεί. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για διεκδίκηση ελληνικών νησιών από την Τουρκία. Η σημερινή του υπόδειξη όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ερντογάν προειδοποιεί τον ελληνικό λαό να «δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες» διότι «τρέχουν πίσω από περιπέτειες που θα φέρουν καταστροφικό τέλος» για τη χώρα.

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οικονόμου: Οι επιτυχίες Μητσοτάκη δεν τον αφήνουν να ησυχάσει

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας ότι οι συνεχείς επιτυχίες του Μητσοτάκη έχουν κάνει τον Ερντογάν να χάσει τον ύπνο του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους. Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Νωρίτερα, ο  Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Ινστιτούτο Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας κατά την τελετή αποφοίτησης αξιωματικών, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα της δώσει το ανάλογο μάθημα όσο συνεχίζει τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, ενώ συστήνει ακόμη και στον ελληνικό λαό να εναντιωθεί στην κυβέρνησή του, πριν τον οδηγήσει σε περιπέτειες, όπως αυτή πριν από έναν αιώνα ή σαν αυτές που συμβαίνουν γύρω στην περιοχή μας (σ.σ. πόλεμος Ουκρανίας).

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας προς τη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που μας δίνονται από τις διεθνείς συμφωνίες» είπε αρχικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σε δηλώσεις που έκανε σε εκδήλωση για την Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα