Ο Jamie Oliver έχασε 12 κιλά κάνοντας μία μόνο αλλαγή στη διατροφή του

από fimotro

Ο Jamie Oliver είναι από τους πιο γνωστούς “τηλεοπτικούς” μάγειρες στον κόσμο. Πέρα από τις συνταγές του έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων με την τιτάνια προσπάθειά του να αλλάξει τα σχολικά γεύματα σε πιο υγιεινές επιλογές.

Ωστόσο, με το μαγειρεύει και να δοκιμάζει τις συνταγές του διαρκώς, ο Jamie Oliver πήρε αρκετά κιλά με τα χρόνια. Αλλά κατάφερε να χάσει 12 από αυτά, αποδίδοντας την μεταμόρφωσή του σε μια απλή αλλαγή στη ρουτίνα του.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Radio Times, ο Jamie Oliver αποκάλυψε ότι μια μόνο αλλαγή στις διατροφικές του συνήθειες ήταν ο καταλύτης για το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας βάρους του: λιγότερο κρέας.

“Μείωσα το κρέας και αύξησα τα λαχανικά”

«Μείωσα το κρέας και αύξησα τα λαχανικά, κοιμήθηκα περισσότερο και άρχισα να κινούμαι παραπάνω«, εξήγησε. Πρόσθεσε ότι δεν στερούσε καμία τροφή στον εαυτό του, ούτε και έτρωγε μικρές μερίδες για να χάσει τα κιλά.

«Έχασα 12 κιλά αρκετά γρήγορα και δεν το έκανα χωρίς να φάω. Έφαγα πολύ, περισσότερο από ό,τι είχα συνηθίσει», εξήγησε.

Ο Jamie Oliver όχι μόνο αύξησε την αναλογία των λαχανικών στη διατροφή του, αλλά εστίασε και σε κάτι καινούργιο για εκείνον:

«Νόμιζω ότι τα φύκια έχουν κακή φήμη, αλλά οι πρόγονοί μας έτρωγαν φύκια. Έχουν πολύ ιώδιο και είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά στον κόσμο«, εξήγησε.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η μείωση της πρόσληψης κρέατος και η αύξηση των λαχανικών, που τον βοήθησαν να χάσει τα κιλά: άρχισε επίσης να τρώει ξηρούς καρπούς.

«Μειώνουν τις πιθανότητές σας να πάθετε καρδιακή προσβολή. Δώστε ξηρούς καρπούς στα παιδιά σας», πρότεινε ο πατέρας πέντε παιδιών.

Τέλος, αν και δεν έκοψε το ποτό εντελώς για να χάσει κιλά, παραδέχτηκε ότι είχε μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση στην κατανάλωση αλκοόλ.

«Δεν σας λέω τι να κάνετε, αλλά πλέον πίνω μόνο το Σαββατοκύριακο», εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα