Ο εμβολιασμένος θα πληρώνει το υποχρεωτικό rapid test

από fimotro

Η κυβέρνηση θα εξετάσει το κατά πόσο θα επιβληθεί υποχρέωση για rapid test και σε εμβολιασμένους που θα επισκεφτούν χώρους εστίασης κατά τη διάρκεια των εορτών και θα ανακοινώσει έγκαιρα τις αποφάσεις της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς δε για το ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος του μέτρου, απάντησε «ο πολίτης» που θα χρειαστεί να επισκεφτεί χώρους όπου θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση του τεστ. Δεν διευκρίνισε, όμως, ποιο θα είναι το κόστος, παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις, αν γίνουν, από τον υπουργό Υγείας.

Ερωτηθείς αν αυτό είναι άδικο, απάντησε ότι «η δυναμική της Όμικρον και τα νέα δεδομένα που φέρνει ενδεχομένως μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα για την περαιτέρω προφύλαξη και των εμβολιασμένων, μιας και είναι αχαρτογράφητη εν πολλοίς η καινούργια μετάλλαξη».

Όπως συμπλήρωσε, αν κριθεί απαραίτητο, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Ωστόσο δεν προσδιόρισε αν αυτό θα αφορά νυχτερινά κέντρα, μπαρ ή εστιατόρια, παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις, αν τελικά αποφασιστεί το μέτρο. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι σίγουρα θα αφορά κλειστούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά αν σχεδιάζονται περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, δήλωσε ότι «προχωράμε βήμα βήμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα