Με τη «σπουδή» του πρώην υπεύθυνου επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη, να διαψεύσει ότι είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρας, συνεχίστηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία Novartis.

Ο Δεστεμπασίδης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δήλωσε στα μέλη της επιτροπής ότι «δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το όνομά μου είναι Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης», ενώ δήλωσε ότι δεν έχει καταθέσει ποτέ ούτε στις ελληνικές αρχές, ούτε στο FBI.

Παράλληλα, ο μάρτυρας κράτησε μια περίεργη στάση όσον αφορά στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε τίποτα που δεν αφορά αυστηρά και μόνο τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που ερευνά η προανακριτική.

Όπως είπε, δεν πρόκειται να απαντήσει σε ο,τιδήποτε άλλο, κάτι που μάλιστα φέρεται να επανέλαβε στις σχετικές ερωτήσεις, μη απαντώντας στο εάν γνωρίζει κάτι περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα, παράλληλα, με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι έχει καταθέσει στην εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Επίσης, ανέφερε ότι ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis ωστόσο υποστήριξε ότι τα καθήκοντά του περιορίζονταν στην εισήγηση του ετήσιου ποσού διαφημιστικής δαπάνης. Φέρεται δε να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε σε ποια ΜΜΕ κατευθύνονταν τα χρήματα καθώς και ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για σχέσεις της εταιρείας με αξιωματούχους.

 Β.Κεγκέρογλου: Σας κάλεσε ποτέ η κ.Τουλουπάκη να καταθέσετε γι αυτή την υπόθεση;

 Φ.Δεσταμπασίδης: Δεν με κάλεσε
Β. Κεγκέρογλου: Στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά σας και λέει οτι εσείς μαζί με τον Φρουζή συμμετείχατε στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Νοβάρτις.

Φ.Δεσταμπασίδης: Από μένα ζητούνταν να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε.

Β.Κεγκέρογλου: Γνωρίζετε τον κ.Μανιαδάκη; Έχει πει οτι σας συνάντησε σε προθάλαμο δικαστηρίου.

Φ.Δεσταμπασίδης: Ο κ.Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. Σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Β.Κεγκέρογλου: Ξαναρωτώ, το γεγονός οτι η κ.Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;

Φ.Δεσταμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είχε κατονομάσει σε αγωγή του τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη ως τον προστατευόμενο μάρτυρα «Σαράφη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα