Ο ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί την ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της σπείρας με τις ρευματοκλοπές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


O ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή την εξάρθρωση σπείρας που πραγματοποιούσε παράνομες επεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας για ρευματοκλοπή σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση την τελευταία τριετία, ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για την αποτελεσματικότητά της και την άριστη συνεργασία.

 

Οι δύο πλευρές, συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι παράνομες επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την εν λόγω εγκληματική οργάνωση, η οποία σύμφωνα με ενδείξεις, δρούσε και σε περιοχές εκτός Αττικής. Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζεται η διαχρονική άριστη συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ με τις Αστυνομικές Αρχές, σε πλήθος υποθέσεων σε όλη την Ελλάδα.

 

Από τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει τα εξειδικευμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των παρεμβάσεων σε μετρητές ξεπερνά τις 300 παροχές, ενώ η αξία της κλαπείσας ενέργειας υπολογίζεται ότι θα υπερβεί κατά πολύ την αρχική εκτίμηση του 1,5 εκ. ευρώ.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του φαινομένου της ρευματοκλοπής – σύμφωνα και με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που έχει θεσμοθετήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – ενώ συνεχίζει να διαθέτει όλους τους πόρους του στον αγώνα για τη δραστική περιστολή του.

 

Υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά, πως οι παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά με πολύ αυστηρές κυρώσεις ενώ η παραβατική αυτή συμπεριφορά επιβαρύνει οικονομικά όλους τους συνεπείς και νομοταγείς πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα