Ο ΔΕΔΔΗΕ από τις 15 Ιανουαρίου ζητούσε συνδρομή για το κλάδεμα των δέντρων

από fimotro

Στο… χιόνι χάθηκαν οι ευθύνες για το «αττικό μπλακάουτ» που προκλήθηκε από την πτώση εκατοντάδων δένδρων στα καλώδια του ρεύματος, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια». Σε αυτό το πλαίσιο, αποκαλύπτεται πως από τις 15 Ιανουαρίου, δηλαδή σχεδόν έναν μήνα πριν η ΔΕΔΔΗΕ είχε ζητήσει συνδρομή των Δασαρχείων και των Δήμων, ούτως ώστε να ξεκινήσει το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται κοντά στα καλώδια.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, το έγγραφο εστάλη σε όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστείων και ζητά άδεια από τους δήμους και από τα δασαρχεία προκειμένου να γίνει έλεγχος στα δέντρα που γειτνιάζουν με ηλεκτροφόρα καλώδια.

Στο έγγραφο μάλιστα, φαίνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά σχετική άδεια από το δασαρχείο και ζητά από τους Δήμους να παραχωρήσουν προσωπικό και τη σχετική βοήθεια για να γίνουν οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων.

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ, δια του προέδρου της Δ. Παπαστεργίου, παραδέχεται την ύπαρξη του εγγράφου της ΔΕΔΔΗΕ, προσθέτοντας πως ο Διαχειριστής ζήτησε από την Αυτοδιοίκηση την υπόδειξη χώρου για την εναπόθεση της ξυλείας που θα προκύψει από τα κλαδέματα. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ η απάντηση που δόθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ και εάν δόθηκε, το πότε έγινε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα