Ο Μπουτάρης ομολόγησε ότι η θέση του στο Σκοπιανό τον ζημίωσε πολιτικά

από fimotro

Ως «το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη θητεία του μέχρι τώρα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τη θέση που διατύπωσε για το Μακεδονικό, στον απόηχο της απόφασής του να μην είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Ήταν πολύ άκαιρη η τοποθέτηση μου σε σχέση με το χρόνο και με τον όγκο των διαδηλώσεων και του πατριωτισμού που υπήρχε. Βέβαια υπήρχε και τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε αρχικά αστειευόμενος ότι αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν είναι αποχαιρετιστήρια, καθώς θα πει το αντίο στις 31 Αυγούστου.
«Η απόφαση να μην διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, «ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα είναι υπηρεσία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να περνάει τις δύο θητείες». Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι κουράστηκε μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν και στον ίδιο και στην παράταξη μεγάλη αποδοχή.

«Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο», σημείωσε. Ανέφερε ότι είχε πολλές πιέσεις για να κατέβει αλλά ο ίδιος εκτιμά πως «ότι είχα να δώσω το έδωσα».

Αναφερόμενος στην παράταξη «Πρωτοβουλία», τόνισε πως αν και όλος ο κόσμος λέει ότι θα διαλυθεί, ο ίδιος εκτιμά ότι «όχι μόνο δεν θα διαλυθεί αλλά θα διακριθεί κιόλας». «Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν φοβάμαι τις αλλαγές, αλλά τις επιζητώ».

Το μέλλον της «Πρωτοβουλίας» είναι ότι ανοίγει τις πόρτες. «Η Πρωτοβουλία θα κάνει προσκλήσεις και σε υποψήφιους και σε άλλους», υπογράμμισε.

Δήλωσε αντίθετος με τη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δακτυλίδι». «Το μόνο δακτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δακτυλίδι», τόνισε.

Έκανε έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους».

Ξεκαθάρισε ότι δεν άλλαξε απόψεις και θέσεις του για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως «στο τέλος θα αποδειχθεί ότι έχω δίκιο».

Ο κ. Μπουτάρης έκανε έναν απολογισμό των δράσεων που έχει κάνει η διοίκηση στις δύο θητείες.

Κατά τη διάρκεις της ομιλίας του παραδέχθηκε ότι έγιναν και λάθη και κάποια από αυτά «χοντρά». «Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά, τα οποία μας στοίχισαν σε δημοφιλία», ανέφερε.

Παρόντες στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είναι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, οι αντιδήμαχοι Σπύρος Πέγκας, Πέτρος Λεκάκης, Γιώργος Δημαρέλος, Έλλη Χρυσίδου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Θανάσης Παππάς, Άννα Αγγελίδου καθώς και η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα