Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Βρετανίας

από fimotro

Θα παραμένει στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι να εκλεγεί νέος αρχηγός που θα αναλάβει πρωθυπουργός

Μιλώντας μπροστά από την πρωθυπουργική οικία στο νο. 10 της οδού Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα (7/7) την παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος. Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρωθυπουργός, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάστης.

Είναι ξεκάθαρα τώρα η βούληση του κοινοβουλευτικού Συντηρητικού Κόμματος να υπάρξει νέος αρχηγός του κόμματος και επομένως νέος πρωθυπουργός, είπε ο Τζόνσον από το πόντιουμ.

Ο Τζόνσον διευκρίνισε ότι η διαδικασία επιλογής του νέου αρχηγού θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πρέπει να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε επίπεδο, να συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε τις δυνατότητες κάθε μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, συνέχισε ο Τζόνσον.

«Εάν το καταφέρουμε, θα είμαστε οι πιο ευημερούντες στην Ευρώπη», τόνισε.

«Κανείς δεν είναι απαραίτητος στην πολιτική. Το λαμπρό και δαρβινικό μας σύστημα θα δημιουργήσει έναν άλλο ηγέτη», σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα δώσει στον νέο ηγέτη όση περισσότερη υποστήριξη μπορεί.

Ο Τζόνσον εξέφρασε από την άλλη την άποψη ότι είναι παράλογο να αλλάζουν κυβερνήσεις όταν «εκτελούμε τόσες πολλές και τόσο τεράστιες εντολές, όταν το οικονομικό σκηνικό είναι τόσο δύσκολο εγχώρια και διεθνώς».

«Λυπάμαι που υπήρξα ανεπιτυχής σε ορισμένα εγχειρήματα», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ανακοίνωσή του λέγοντας ότι, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, θα εξυπηρετούνται από τον ίδιο τα συμφέροντα του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα