Ο Μπάιντεν για τον Μαρκ Φρέριχς που αφέθηκε ελεύθερος από τους Ταλιμπάν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων

από Philippos

Προτεραιότητά μας η επιστροφή του Αμερικανού μηχανικού, Μαρκ Φρέριχς, από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Φρέριχς αφέθηκε ελεύθερος από τους Ταλιμπάν σε μία ανταλλαγή κρατουμένων.

Νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είχε δηλώσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την απελευθέρωση του Αμερικανού μηχανικού Μαρκ Φρέριχς σε μία ανταλλαγή με τον Χάζι Μπάσιρ Νουρζάι, στέλεχος των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν.

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη στον Νουρζάι ο οποίος κρατείτο 17 χρόνια στις ΗΠΑ, είπε ο αξιωματούχος.

Ο Μαρκ Φρέριχς, που αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα (19.09.2022) από το Αφγανιστάν σε μια ανταλλαγή κρατουμένων, θα πρέπει να επιστρέψει με υγεία και ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι μίλησε με την οικογένεια του μηχανικού.

«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Μαρκ θα έχει μια υγιή και ασφαλή επιστροφή και θα του δοθεί ο χώρος και ο χρόνος που χρειάζεται για μετάβαση πίσω στην κοινωνία», είπε ο Μπάιντεν. «Έχουμε πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε σε πολλές άλλες υποθέσεις, όμως η απελευθέρωση του Μαρκ καταδεικνύει τη μακρόχρονη δέσμευσή μας».

Ο Μαρκ Φρέριχς φαίνεται να είναι σε σταθερή κατάσταση μετά την απελευθέρωσή του σε μια ανταλλαγή με έναν Αφγανό φύλαρχο, δήλωσε εξάλλου ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Οι αρχές των ΗΠΑ έκριναν ότι η απελευθέρωση του στελέχους των Ταλιμπάν, Μπασίρ Νουρζάι δεν θα αποτελέσει αυξημένο κίνδυνο για τους Αμερικανούς ούτε θα αλλάξει τη φύση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα