Ο Μπάιντεν εκφράζει φόβους για την εφοδιαστική αλυσίδα ενόψει Χριστουγέννων

από fimotro

Με στόχο να σωθεί η εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και να μην σημειωθούν σημαντικές ελλείψεις στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε χθες Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, έκκληση στις ιδιωτικές εταιρείες να συμβάλουν ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση με την αλυσίδα εφοδιασμού.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει μία αναδιοργάνωση του συστήματος εφοδιασμού, ώστε αυτό να αποσυμφορηθεί σε παναμερικανικό επίπεδο.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι το Λιμάνι του Λος Άντζελες θα ενταχθεί μαζί με το Λιμάνι του Λονγκ Μπιτς, που είναι δύο από τα αμερικανικά λιμάνια με τη μεγαλύτερη κίνηση εμπορευμάτων, σε ένα πλαίσιο παράτασης της λειτουργίας τους όλο το 24ωρο, προκειμένου να μεταφορτωθεί εκτιμώμενος αριθμός 500.000 εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία βρίσκονται σε πλοία στα ανοιχτά των λιμανιών.

Μεγάλες εταιρίες, όπως, η Walmart, η Target, αλλά και άλλες, θα παρατείνουν τη λειτουργία τους στη διάρκεια της νύχτας εντός των λιμανιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες για την παράδοση των προϊόντων, σύμφωνα με τον Μπάιντεν.

Είναι «πρώτο βήμα» για τη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ, που αποτελούν τη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εμπλακεί ενεργά.

«Αν χρειαστεί ομοσπονδιακή υποστήριξη, θα κατευθύνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αν ο ιδιωτικός τομέας δεν δραστηριοποιηθεί άμεσα, θα τους καλέσουμε και θα τους ζητήσουμε να δράσουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του στο Λευκό Οίκο.

Ο ευρύτερος στόχος, όπως είπε, είναι να αντιμετωπιστεί η μακροχρόνια αδυναμία στην αλυσίδα εφοδιασμού στις ΗΠΑ.

Το ενδεχόμενο μειωμένων πωλήσεων, σε σύγκριση με τις αναμενόμενες, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ενδέχεται επίσης να προκαλέσει πρόβλημα στις αμερικανικές εταιρίες. Έτσι, δρομολογείται ένας νέος πολιτικός κίνδυνος για τον Μπάιντεν, ο οποίος, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μία σειρά από άλλα εσωτερικά προβλήματα κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του.

Μία τελευταία δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) έδειξε ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό ζήτημα τόσο για τους Ρεπουμπλικάνους, όσο και για τους Δημοκρατικούς.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν δηλώσει ότι οι Αμερικανοί είναι ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές, αλλά και με άδεια ράφια την περίοδο των Χριστουγέννων, εξαιτίας του προβλήματος με την αλυσίδα εφοδιασμού των προϊόντων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια των διακοπών.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο στο επίπεδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να μειώσουμε τις καθυστερήσεις», είπε η ίδια,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα