Ο Άρειος Πάγος βάζει τέλος στη θητεία της Τουλουπάκη

από fimotro

Την Πέμπτη επιλέγεται ο νέος οικονομικός Εισαγγελέας

Τελειώνει και τυπικά η θητεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αλλά και της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, αφού την ερχόμενη Πέμπτη τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου θα επιλέξουν τους εισαγγελείς που θα στελεχώσουν το νέο τμήμα Οικονομικής Εισαγγελίας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, με την διάταξη οι εισαγγελείς που θα τοποθετηθούν στην νέα υπηρεσία θα έχουν σε αυτή τριετή θητεία, ενώ όπως είναι γνωστό η Ελένη Τουλουπάκη η οποία διώκεται για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, αποχωρεί οριστικά από το γραφείο της στο Εφετείο.

Πιο συγκεκριμένα η σχετική διάταξη ξεκαθαρίζει ότι: «Η θητεία των υπηρετούντων Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, των αναπληρωτών τους, των συνεπικουρούντων αυτούς εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει και συντονίζει τους ως άνω εισαγγελικούς λειτουργούς λήγει αυτοδικαίως από την τοποθέτηση των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος».

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το dikastiko.gr αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση, του επικεφαλής της νέας υπηρεσίας του Εφετείου, παραμένει ο σημερινός οικονομικός εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης, αφού κρίνεται ως ο ικανότερος να συντονίσει και να χειριστεί λόγω και της εμπειρίας του το βαρύ φορτίο της νέας ενοποιημένης εισαγγελίας, ενώ αναμένεται να του παραδώσει η κ. Τουλουπάκη το χαρτοφυλάκιο με τις υποθέσεις της.

Τι θα επιλέξει την Πέμπτη το ΑΔΣ

Συνολικά 16 εισαγγελείς που θα στελεχώσουν την νέα υπηρεσία:

-Τον επικεφαλής και τους 3 ακόμα τακτικούς εισαγγελείς Εφετών που θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης

-Τους 4 αναπληρωτές τους που θα είναι μερικής απασχόλησης, δηλαδή μόνον εφόσον χρειαστεί θα αναλαμβάνουν και άλλες υποθέσεις.

Επίσης στο τμήμα θα υπάρχουν ως επίκουροι και 7 εισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών και 1 της Θεσσαλονίκης που θα υπηρετούν στο τμήμα.

 

  Υπέρ-τμήμα αποκλειστικής απασχόλησης

Η αρμοδιότητα του νέου Τμήματος θα είναι πανελλαδική και θα απορροφά όλες τις μέχρι τώρα αρμοδιότητες της Οικονομικής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς. Η διαφοροποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα λειτουργεί ειδικό υπερ- τμήμα αποκλειστικής απασχόλησης εντός της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και επαφίεται «στις διατάξεις του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτής». Θα έχει δε αρμοδιότητα για τέτοιες περιπτώσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια. Επικεφαλής θα ορίζεται ο αρχαιότερος από τους 4 εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς εφετών που τοποθετούνται για θητεία τριών ετών, με τους ισάριθμους αναπληρωτές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα