Ο Ανδρουλάκης θα είναι ο βασικός αντίπαλος του Μητσοτάκη από τις επόμενες εκλογές και μετά

από fimotro

Το κεντροαριστερό ΚΙΝΑΛ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο άλλος ισχυρός πόλος της ΝΔ

Ένα νέο πολιτικό σενάριο για το μέλλον της χώρας αρχίζουν και επεξεργάζονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό με αφορμή τις εξελίξεις μετά τις εκλογές του 2023 που ίσως γίνουν την Άνοιξη του 2022. Το σενάριο αφορά το πολιτικό μέλλον της χώρας και κυρίως το μέλλον της διακυβέρνησης της Ελλάδας σε σχέση με τα επόμενα χρόνια, εάν και εφόσον δεν προκύψουν γεγονότα τα οποία θα ανατρέψουν πλήρως το πολιτικό σκηνικό.

Το σενάριο το οποίο φαίνεται να υιοθετεί και η Ε.Ε. μαζί με τις ΗΠΑ είναι ότι η ΝΔ θα κερδίσει με άνεση τις εκλογές με απλή αναλογική χωρίς όμως αυτοδυναμία. Το σενάριο των 145-148 βουλευτών θα οδηγήσει τον Κ. Μητσοτάκη σε νέα εκλογική αναμέτρηση αμέσως μετά τις πρώτες κάλπες, εκλογές τις οποίες θα κερδίσει με άνεση και με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχηματίζοντας αυτοδυναμία τις εκλογές που θα ακολουθήσουν. Αυτοδυναμία που με βάση τα σημερινά αποτελέσματα που δίνουν οι εκτιμήσεις και οι δημοσκοπήσεις θα κινηθεί από 153-156 βουλευτές.

Στις δυο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις το μεγάλο στοίχημα είναι το ποσοστό που θα πάρει το ΚΙΝΑΛ με αρχηγό τον Ν. Ανδρουλάκη. Είναι πολύ πιθανό το ΚΙΝΑΛ αναπτύξει δυναμική που θα του δώσει 15% στην απλή αναλογική και περίπου 18% στην επόμενη αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική.

Το μπετονάρισμα της διαφοράς της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι το κόμμα του Α. Τσίπρα δεν μπορεί να αποκτήσει πλέον δυναμική εξουσίας. Το 2015 δεν πρόκειται να ξανάρθει και αυτό το ξέρει και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας. Αυτό το κενό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και να περάσει στη δεύτερη θέση εμφανιζόμενος ως η σοβαρή, φιλο-Ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη που θα έρθει στα πράγματα εμφανίζοντας μια νέα εναλλακτική πρόταση εξουσίας στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Εάν η ΝΔ και ο Μητσοτάκης έχουν κουράσει το εκλογικό σώμα, τότε το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι η ισχυρή πολιτική δύναμη της επόμενης μέρας. Οι ξένες πρεσβείες από τώρα επεξεργάζονται το σενάριο. Κρατήστε το και θα επανέλθουμε…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα