Ο Ανδρουλάκης, κακή εξέλιξη για τον Τσίπρα

από fimotro

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απέναντί του νεότερο αρχηγό και χωρίς κυβερνητικά βάρη

Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει στόχο να αποτελέσει τον μεγάλο αντίπαλο του Κ. Μητσοτάκη

Σε φάση ανασύνθεσης εισέρχεται ο πολιτικός χάρτης της χώρας και ειδικά ο χάρτης της κεντροαριστεράς με το ΚΙΝΑΛ να έρχεται με ελπίδες ώστε να μετατραπεί ο μεγαλύτερος πόλος έλξης ψηφοφόρων μετά τη ΝΔ. Όλα θα αλλάξουν στο ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, με νέα σύμβολα, νέα ονόματα και νέα γενιά στελεχών. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα ότι θέλουν ανανέωση και αυτό θα είναι το νέο στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη που όπως όλα δείχνουν θα κερδίσει και μάλιστα με άνεση τις εσωκομματικές εκλογές.

Οι ψηφοφόροι έστειλαν μήνυμα ανανέωσης και αλλαγής στον χώρο της κεντροαριστεράς με το Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει με άνεση τον πρώτο γύρο των εκλογών. Ο πρώτος γύρος των εκλογών επιβεβαίωσε ότι έρχονται ανατροπές στην κεντροαριστερά και ότι έκλεισε οριστικά ο κύκλος των παλαιών πολιτικών του χώρου.

Με τον Αλέξη Τσίπρα σε πλήρη πολιτική αποδρομή και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τελειώσει από κόμμα εξουσίας, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να επαναληφθεί το 2015, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ως στόχο να αποτελέσει τον μεγάλο πολιτικό αντίπαλο του Κ. Μητσοτάκη, θυμίζοντας τις παλιές μάχες του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Αυτήν την προοπτική ψήφισαν την Κυριακή το βράδυ οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ και αυτή την προοπτική τρέμει ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι δεν έχει την ιστορία του κόμματος στο οποίο θα ηγηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πλέον ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει να αντιμετωπίσει στην ίδια εκλογική δεξαμενή νεότερο αρχηγό και χωρίς κυβερνητικά βάρη και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυριαρχία του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν η χειρότερη εξέλιξη για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο 40άρης υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα απολογείται σε κανένα για όλα όσα έχουν συμβεί στο πολιτικό σκηνικό τα τελευταία χρόνια και όσο περνάει ο καιρός επειδή η παράταξή του έχει ισχυρές ρίζες στον συνδικαλισμό, τους επιστημονικούς φορές και τους Δήμους θα εκθέτει την πολιτική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ που θα φθείρεται συνεχώς χάνοντας ψηφοφόρους και προς το ΚΙΝΑΛ αλλά και προς άλλα κόμματα στον ευρύτερο αριστερό χώρο.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης με δεδομένο ότι δεν έχουν κανένα σοβαρό πρόβλημα στα δεξιά και κυρίως στον χώρο του κέντρου δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ αν και το προφίλ του Ανδρουλάκη είναι πιο μετριοπαθές και κεντρώο από αυτό του Τσίπρα. Τα λάθη που έχει διαπράξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακραίους του κόμματός του θα φανούν πόσο σημαντικά ήταν για την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και εν συνεχεία του ΚΙΝΑΛ. Τα λάθη πληρώνονται με τους Πολάκηδες και τους γραφικούς θα φανούν τώρα που θα υπάρχει ισχυρός αρχηγός στην κεντροαριστερά.

Τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αρχίσει ακόμα. Θα αρχίσουν από την επόμενη Κυριακή μετά την εκλογή του Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα