25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Oι καναλάρχες που πήραν προσωρινή άδεια από το ΕΣΡ

από fimotro

Πέντε από τα συνολικά έξι εταιρικά σχήματα που κατέθεσαν φακέλους τον περασμένο Ιανουάριο θα συνεχίσουν στην τελευταία φάση της τρέχουσας αδειοδοτικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίαζαν, από τις 10.00 π.μ, για να αποφασίσουν ποιοι από τους έξι ενδιαφερόμενους για τηλεοπτική άδεια θα περάσουν στην επόμενη φάση. Πριν λίγα λεπτά, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα, με τους Θοδωρή Κυριακού (ANT1), Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA), Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΙ), Ιβάν Σαββίδη (Epsilon TV), Γιάννη Βαρδινογιάννη (STAR) να περνούν στο παρακάτω στάδιο του διαγωνισμού.

Η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», πίσω από την οποία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης, έμεινε εκτός, καθώς το ΕΣΡ εντόπισε σοβαρά προβλήματα στον φάκελο που κατατέθηκε και τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν την κυπριακή SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD (μετόχου της Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ). Να σημειωθεί ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, με ένσταση που είχε καταθέσει, ζητούσε τον έλεγχο της συγκεκριμένης κυπριακής εταιρίας.

H ανακοίνωση του ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)
ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)
Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα