NYT: Η Χαμάς έχει αποθηκεύσει τρόφιμα και καύσιμα σε υπόγεια τούνελ

από fimotro

Ισραήλ: Oι χερσαίες επιχειρήσεις επεκτείνονται στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται εντός της Γάζας, αφότου γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι θα επεκτείνει τη χερσαία επιχείρησή του μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, “οι στρατιώτες βρίσκονται στο σημείο και συνεχίζουν τις μάχες”.

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή με νέες αεροπορικές επιδρομές μετά από τις νυχτερινές επιθέσεις της Παρασκευής, τις οποίες οι κάτοικοι της Γάζας χαρακτήρισαν ως τις πιο σφοδρές έως τώρα.

“Στη διάρκεια της νύχτας, τα πολεμικά αεροσκάφη του Τσαχάλ (ισραηλινός στρατός) έπληξαν 150 υπόγειους στόχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων σήραγγες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, υπόγειες εγκαταστάσεις μάχης και άλλες υπόγειες υποδομές. Αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Νέο κάλεσμα του Ισραήλ σε Παλαιστίνιουν να εκκενώσουν προς τα νότια

Ο στρατός του Ισραήλ απηύθυνε σήμερα εκ νέου έκκληση στους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας ενόψει της επικείμενης ισραηλινής επιχείρησης, όπως αναφέρει το Reuters.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς έχει τοποθετήσει όπλα και δυνάμεις ανάμεσα στους αμάχους, έχει πει στους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια.

“Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική συμβουλή”, δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. “Για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προσωρινά νότια”.

“Η επικείμενη επιχείρηση των IDF (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας) θα εξουδετερώσει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και ένταση”, είπε.

New York Times: H Χαμάς έχει πυρομαχικά, τρόφιμα και καύσιμα σε υπόγεια τούνελ κάτω από τη Γάζα

Οι New York Times επιβεβαιώνουν ότι έχουν βάση οι ισραηλινοί ισχυρισμοί ότι η Χαμάς αποθηκεύει προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και καυσίμων, στερώντας τα από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς, υποστηρίζουν Άραβες και Δυτικοί αξιωματούχοι, για χρόνια άνοιγε δεκάδες χιλιόμετρα υπόγεια τούνελ κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχει δημιουργήσει αποθήκες με σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για την διεξαγωγή μιας σκληρής μάχης.

Η τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος σχολίασε ότι η Χαμάς, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί μεταξύ 35.000 και 40.000 μελών, διαθέτει αρκετά αποθέματα για να συνεχίσει να μάχεται για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό.

Άλλωστε μία από τις τέσσερις ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς ανέφερε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση παρείχε στους αιχμαλώτους φάρμακα, σαμπουάν και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσεύρετα αυτή τη στιγμή στη Γάζα καθώς πριν από δύο εβδομάδες αφότου το Ισραήλ, με τη βοήθεια της Αιγύπτου, επέβαλε αυτό που αποκαλεί “πλήρη” αποκλεισμό μετά την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο έδαφός του, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πηγές των NYT, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από πηγές με γνώση της κατάστασης, υποκλοπές επικοινωνιών και άλλα μέσα πληροφοριών.

Τα αποθέματα συνήθως διατηρούνται υπόγεια, όπως είπαν, και προειδοποίησαν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προμήθειες της Χαμάς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες που υποστήριξε ότι δείχνουν δεξαμενές καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας ότι διαθέτει πληροφορίες ότι η Χαμάς φυλάει στην περιοχή μισό εκατομμύριο λίτρα καυσίμων.

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Η επιχείρηση στη Γάζα θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί νέα διαταγή

Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, στοχεύοντας σήραγγες και άλλες υποδομές της Χαμάς, καθώς και ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Επιτεθήκαμε πάνω και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε εναντίον τρομοκρατών όλων των βαθμίδων, παντού”, είπε σε βιντεοσκοπημένη δήλωση. “Οι οδηγίες προς τις δυνάμεις είναι σαφείς: η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί νέα εντολή”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Facebook Twitter Instagram Linkedin Tumblr Youtube Email Tiktok Blogger
Warning: Undefined array key "yelp" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "threads" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "bluesky" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved – Μητρώο online media: 12508

Όροι χρήσης | Ποιοι είμαστε – Design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα