Η επίσημη πρώτη της πανεπιστημιακής αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη…ήταν νυχτερινή. Μόλις έπεσε το σκοτάδι οι άνδρες του νέου αστυνομικού σώματος έκαναν την εμφάνιση τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά συνάντησαν ξανά μπροστά τους τους φοιτητές.

Διαδηλωτές και φοιτητές αντιδρούν από την πρώτη στιγμή στην παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ζητούν την απομάκρυνση τους και συνεχίζουν τη μεταμεσονύχτια διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης.

Η ατμόσφαιρα στο Αριστοτέλειο είναι τεταμένη από το πρωί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτίριο της πρυτανείας.

Ένταση και διαξιφισμοί χθες το βραδύ και στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας .

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών στους διαδηλωτές που ζητούσαν την απομάκρυνση τους από την πορεία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πάντως, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε σήμερα πως ο ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και πως ο κύριος στόχος της θα είναι η αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών που έχουν καταγγελθεί στα πανεπιστήμια, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, βιασμοί και το παραεμπόριο.

«Δεν μπορεί η ακτινοβολία της γνώσης να επισκιαστεί από κουκούλες», δήλωσε ο Τάσος Θεοδωρικάκος.

Οι Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί προβλέπεται να εγκατασταθούν στους χώρους 4 Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων: στο Οικονομικό, στο Μετσόβειο πολυτεχνείο, στο ΕΚΠΑ και στο Αριστοτέλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα