Ντόναλντ Τραμπ: Πριν ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό πήγε σε εκδήλωση, συναντήθηκε με 100 άτομα

από fimotro

Ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τον χειρισμό της κατάστασης από τον Λευκό Οίκο, πριν από την ανακοίνωση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Μια μικρή ομάδα αξιωματούχων στον Λευκό Οίκο γνώριζε ότι η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Χόουπ Χικς, είχε διαγνωστεί θετική στον ιό, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του CNN, Kaitlan Collins. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε στο Νιου Τζέρσεϋ για έρανο και η υπουργός Τύπου Κέιλεϊ Μσένάνι συνέχισε να ενημερώνει στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη. H McEnany δεν φορούσε μάσκα κατά την ενημέρωση και δεν έκανε καμία αναφορά στη διάγνωση του Hicks σε δημοσιογράφους στο δωμάτιο, είπε η Collins.

«Άρα το ερώτημα θα είναι για τον Λευκό Οίκο, γιατί ο Τραμπ πήγε στο Νιου Τζέρσεϋ, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους δωρητές και τους χρηματοδότες; Και φυσικά, γιατί η γραμματέας Τύπου προχώρησε σε ενημέρωση παρότι γνώριζε ότι είχε έρθει σε επαφή με κάποιον που μόλις είχε διαγνωστεί θετική σε κορωνοϊό;», διερωτάται η Collins, προσθέτοντας: «Δεν μας έχει πει ακόμη. Δεν μίλησε καν στους δημοσιογράφους που ήταν στο αεροπλάνο. Και θα υπάρξουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το ότι ο Λευκός Οίκος κρατά αυτές τις πληροφορίες, όχι μόνο από τους δημοσιογράφους στην αίθουσα αλλά και από τον αμερικανικό λαό, για την κατάσταση της υγείας του προέδρου και των ανθρώπων με τους οποίους πιθανώς ήρθε σε επαφή».

Ντόναλντ Τραμπ: Ηταν ληθαργικός σε εκδήλωση

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε καραντίνα και αξιωματούχοι συσκέπτονται για το εάν θα προχωρήσει σε διάγγελμα, πληροφορίες σχετικά με το τι έκανε πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την υγεία του, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πρόσωπο, που παρευρέθηκε στον κλειστό έρανο του Αμερικανού προέδρου στο Bedminster του Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ότι υπήρχαν δύο εκδηλώσεις: μια στρογγυλή τράπεζα και μια ομιλία που δόθηκε σε ένα μεγαλύτερο πλήθος. Η στρογγυλή τράπεζα πραγματοποιήθηκε σε εσωτερικούς χώρους σε ένα κοινωνικά απομακρυσμένο τραπέζι. Οι επισκέπτες δεν φορούσαν μάσκες, αλλά η πηγή είπε ότι οι παρευρισκόμενοι είχαν κάνει τεστ, νωρίτερα.

Μια ξεχωριστή, μεγαλύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικούς χώρους, με τον Τραμπ να μιλά πίσω από ένα βάθρο, η πλειονότητα των παρευρισκομένων σε αυτή την εκδήλωση, επίσης, δεν φορούσαν μάσκες. Δεν είναι σαφές εάν μόνο οι επισκέπτες της στρογγυλής τραπέζης έκαναν τεστ κορωνοϊού ή εάν όλοι οι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρακολούθησαν την ομιλία.

Δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο πηγή από την εκδήλωση, σημειώνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε επαφή με περίπου 100 άτομα και φαινόταν λήθαργικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα