Ντιμπέιτ στις… 12 τα μεσάνυχτα ήθελε ο Τσίπρας!

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επιβεβαιώθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε την τηλεμαχία με όλους τους αρχηγούς γιατί όλοι θα στρέφονταν εναντίον του

Είναι πολλοί όσοι σωστά εκτιμούν ότι τα ντιμπέιτ με πολλούς πολιτικούς αρχηγούς, εξελίσσονται πάντα σε αρνητική εμπειρία για όλους τους πρωθυπουργούς, γιατί όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί στρέφουν τα αντιπολιτευτικά τους βέλη σε αυτούς.

Επιβεβαιώθηκαν, λοιπόν, όσοι υποστήριζαν ότι ο Τσίπρας εξαρχής φοβόταν και δεν ήθελε debate των πέντε πολιτικών αρχηγών. Σήμερα εκτός από τις κυβιστήσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή κάποια στιγμή τους ξεφούρνισε ότι δήθεν “δέχεται” ο Τσίπρας να γίνει το debate την 1η Ιουλίου, αλλά μετά τις…. 10- 11 το βράδυ. Οταν δηλαδή θα γύριζε κι όταν γύριζε από τις Βρυξέλλες. Αστεία πράγματα.

Ακυρώθηκε οριστικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών και έτσι η ακύρωσή του είναι πια οριστική.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η πραγματοποίηση την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, η αδυναμία συμφωνίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που καταλάβουν ηγετικές θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, π.χ. προεδρία της Κομισιόν, είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις 30 Ιουνίου, γεγονός που ενδεχομένως να μην επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να είναι παρών.

Γιατί δεν βρέθηκε λύση

Έτσι σήμερα στη διακομματική επιτροπή συζητήθηκαν οι διαθεσιμότητες των κομμάτων για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ σε άλλη ημερομηνία, όμως δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινή λύση.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας εξήγησε ότι «το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή.

»Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απροθυμία να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και κάλεσε την ΝΔ «να μην κρύβεται για να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ των Τσίπρα – Μητσοτάκη».

Τέλος, το ΚΙΝΑΛ δια του Μανώλη Οθωνα σχολίασε: «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι ο λόγος που επικαλέστηκαν για την ματαίωση, του ομόφωνα προγραμματισμένου debate, για τη Δευτέρα 1 Ιουλίου ήταν εξαρχής απολύτως προσχηματικός. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο κ.Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα