Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ για καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων

Oι δύο αντεισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση Novartis σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλαν έγγραφο στις αμερικανικές αρχές με ενδιαφέροντα ερωτήματα για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Συγκεκριμένα ρωτούν αν οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν εξεταστεί και στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των εκεί ερευνών για την Novartis, έχουν πάρει χρήματα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο η αν προσδοκούν να πάρουν, αν κι άλλοι έχουν εξεταστεί και τί έχουν πει.

Αν αποδειχθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες,  έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ με αντικείμενο χρηματικό αντάλλαγμα η προσδοκία ανταλλάγματος τότε δεν μπορεί να είναι στη χώρα μας σε καθεστώς προστασίας και θα πρέπει να αποχαρακτηριστούν, δηλαδή να καταθέσουν ως μάρτυρες είτε στη δικαιοσύνη είτε στην Προανακριτική.

Σε μία τέτοια περίπτωση η διερεύνηση της υπόθεσης για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης θα διευκολυνθεί σοβαρά και η έρευνα Βουλής και Δικαιοσύνης θα ρίξει φως σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα