Νοσοκομεία: Πώς μηδενίστηκαν τα ράντζα στον Ευαγγελισμό

Έφερε αποτελέσματα η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας για συνέργεια κομβικών νοσοκομείων του ΕΣΥ με δημόσιες ή ιδιωτικές δομές

Με επιτυχία στέφεται στις πρώτες του ημέρες το σχέδιο αποσυμφόρησης μεγάλων νοσοκομείων από τα ράντζα. Η βοήθεια του Ευαγγελισμού από το Νοσηλευτικό Ιδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας να μην αναπτύξει καθόλου ράντζα στην τελευταία του εφημερία όπως έκανε γνωστό ο διοικητής, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι συμφωνήθηκε η παραχώρηση 50 κλινών από το ΝΙΜΤΣ για να συνεφημερεύει με όσες εξ αυτών είναι διαθέσιμες όταν έχει εφημερία ο Ευαγγελισμός προκειμένου να απορροφά περιστατικά και να γίνεται καλύτερη διαχείριση χωρίς να χρειάζονται επικουρικές κλίνες. Εως σήμερα έχουν κάνει μαζί δυο εφημερίες. Στη μία έγιναν 21 εισαγωγές στο ΝΙΜΤΣ και στην άλλη 17. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αριθμό, σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, που δίνει – όπως φάνηκε και στην πράξη – “ανάσα” στον Ευαγγελισμό. Παράλληλα, όμως, εξίσου σημαντική είναι η διακομιδή ασθενών προς άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς υπάρχει μεγάλη αποσυμφόρηση σε αξονικές τομογραφίες και άλλες εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΝΙΜΤΣ πηγαίνουν μόνο περιστατικά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και στις δύο εφημερίες που έχουν μέχρι τώρα γίνει διακομίστηκαν 35 ασθενείς.

“Ο Ευαγγελισμός από χθες (σ.σ πριν δύο ημέρες) για πρώτη φορά μηδένισε τα ράτζα και αυτός θα ναι ο κανόνας απο δω και μπρος.Τέρμα οι άθλιες εικόνες που πλέον θα αποτελούν εξαίρεση και πιθανά κατι περιστασιακό για λιγες ώρες. Έχουμε σχέδιο και το υλοποιούμε”, έγραψε ο κ. Γρηγορόπουλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από τη συνεφημέρευση με το ΝΙΜΤΣ, για την παραπάνω επιτυχία συνέβαλε και το γεγονός ότι απελευθερώθηκε μια κλινική περίπου 37 κλινών στην οποία γίνονταν εργασίες και πλέον τα κρεβάτια δόθηκαν σε περιστατικά non covid αυξάνοντας τη δυναμικότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος για ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό, που είναι πλέον και το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγών.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει ένα παρόμοιο μοντέλο για τα νοσοκομεία “Αττικόν”, “Λαϊκό” και “Γ.Γεννηματάς”. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά εξετάζεται η βοήθεια από το νοσηλευτικό ίδρυμα “Παμμακάριστος” στις εφημερίες του Λαϊκού, ενώ για τα άλλα δύο είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για να συνεφημερεύουν μαζί τους δύο ιδιωτικές κλινικές, η μια στο κέντρο της Αθήνας και η άλλη στη δυτική Αττική. Το σχέδιο αυτό δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περισσότερο προς το τέλος της εβδομάδας ώστε να βελτιωθούν οι αναμονές για εξετάσεις και εισαγωγές αλλά και να μειωθούν τα ράντζα. Ειδικά στο Αττικό η ανάπτυξη επικουρικών κλινών είναι δεδομένη σε κάθε εφημερία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στην εφημερία του Αττικού από προχθές το βράδυ έως χθες το πρωί προσήλθαν για εξέταση 930 ασθενείς, έγιναν 210 εισαγωγές, με αποτέλεσμα στο τέλος της εφημερίας να νοσηλεύονται σε ράντζα 110 ασθενείς.

 

Related posts

Ο Αγοραστός στο Μαξίμου: Τον κάλεσε ο Μητσοτάκης σε σύσκεψη για τη Θεσσαλία

Αγία Όλγα: Παύεται η διοίκηση για τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο

“Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα”: Ως πότε παρατείνεται η προθεσμία

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα