Νίκος Νικολάου: Καμία έρευνα μέχρι σήμερα σε βάρος του

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Εκτός ερευνών φαίνεται πως είναι μέχρι αυτή την ώρα ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Νικολάου, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από τη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Την ίδια ώρα που το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε αναμονή της επίσημης απάντησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να του χορηγηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή της, άγνωστο παραμένει αν τέτοια στοιχεία υφίστανται στην παρούσα φάση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εισαγγελικές αρχές ασχολούνται με τρεις υποθέσεις που σχετίζονται με το κίνημα #metoo, και συγκεκριμένα η τρίτη μήνυση κατά του Δημ. Λιγνάδη, η υπόθεση γνωστού κωμικού ηθοποιού, καθώς και μία καταγγελία κατά ηθοποιού, με σχετικά περιορισμένη καριέρα στην τηλεόραση.

Σε καμία από αυτές, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, δεν εμπλέκεται ο Νίκος Νικολάου, πράγμα που ισοδυναμεί πως ενδεχόμενη καταγγελία σε βάρος του που έχει έλθει μέσω ΣΕΗ έχει παραγραφεί -όπως έχει συμβεί σε αρκετές ακόμη υποθέσεις που έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές- και δεν μπορεί να ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, όπως προσθέτουν, ακόμη και αν ήταν παραγεγραμμένη μια καταγγελία, εφόσον ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα προχωρούσαν στην διερεύνηση της έστω μέχρι το σημείο που τους δινόταν η δυνατότητα, όπως είχαν πράξει και στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πάντως, εξακολουθεί να έχει τη συνδρομή του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, οπότε σε περίπτωση που υπάρχει καταγγελία για πράξη η οποία δεν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής της, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα φαίνεται πως δεν έχει σταλεί στο υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, κάποιο επίσημο έγγραφο από τις εισαγγελικές αρχές διευκρινίζοντας επ’ ακριβώς αν και ποια στοιχεία έχουν φτάσει στα χέρια τους σχετικά με τον Νικ. Νικολάου, που βρίσκεται σε αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του στο ΚΘΒΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα