Νέος πρόεδρος Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο Κ. Τασούλας

από fimotro

Έλαβε 283 ψήφους από τους 298 βουλευτές που ψήφισαν!

Νέος πρόεδρος της βουλής εκλέχθηκε ο Κ. Τασούλας με ρεκόρ ψήφων που κανένας άλλος πρόεδρος της βουλής δεν είχε φτάσει. Ο Κ. Τασούλας πήρε 283 ψήφους από τους 298 βουλευτές που ψήφισαν στην ολομέλεια.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από αρκετά χρόνια η πλειοψηφία των κομμάτων στήριξε την υποψηφιότητα του νέου προέδρου, καθώς εκτός από τη ΝΔ, θετικά τοποθετήθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25 και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν η Κ. Αδάμου από το Μέρα25 και ο Ν. Δένδιας, που δεν έχει ακόμα ορκιστεί.

Αυτή την ώρα, ο κ. Τασούλας εκφωνεί στο Σώμα την προγραμματική ομιλία του και θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛ θα προτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα