Νέος Ποινικός Κώδικας: Φυλακή στο… σπίτι τους, οι πολυϊσοβίτες

από fimotro

Ευνοϊκότερες ποινές για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Τη δυνατότητα να αιτηθούν την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους, ακόμη και αν αυτή ανέρχεται σε πολλές φορές ισόβια, αποκτούν πλέον κατάδικοι στις φυλακές της χώρας, με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που θα τεθεί από αύριο, 1η Ιουλίου, σε ισχύ.

Οι νέες διατάξεις και συγκεκριμένα το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα, προβλέπουν πως καταδικασθέντες σε περισσότερες από μια φορά σε ισόβια, μπορούν να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους και την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους. Μόνη προϋπόθεση που τίθεται, είναι οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι να έχουν εκτίσει μέχρι και το 16ο έτος από την ποινή που τους έχει επιβληθεί.

Οι νέες ρυθμίσεις «πιάνουν», όπως σημειώνουν νομικοί, και τους καταδικασθέντες ως μέλη της «17Ν», μέλη της οποίας βρίσκονται στη φυλακή από το 2003. Μάλιστα, η αίτηση για κατ’ οίκον περιορισμό μπορεί να γίνει δεκτή ακόμη και αν ο κατάδικος βαρύνεται με άλλο αδίκημα (όχι δηλαδή για αυτό το οποίο καταδικάσθηκε) με την άσκηση ποινικής δίωξης. Για να μην «προχωρήσει» η αίτηση κρατούμενου για κατ΄ οίκον περιορισμό θα πρέπει για τη ποινική δίωξη που του ασκήθηκε να υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη του κατά το χρονικό διάστημα εκτίει την ποινή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα