Νέο πρόγραμμα υποτροφιών από το ΙΚΥ και την ΕΤΕ

από fimotro

Νέο τετραετές πρόγραμμα υποτροφιών, το  Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ 2+2, υλοποιούν το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και η Εθνική Τράπεζα για το διάστημα 2018-2022.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το 2014 η Εθνική Τράπεζα ήρθε σε επαφή με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ), με στόχο τη διαμόρφωση ενός μοναδικού προγράμματος υποτροφιών. Στόχος ήταν να προσφερθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα  (ειδικά στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κρίσης), αναβαθμίζοντας παράλληλα την έννοια της υποτροφίας και προσφέροντας ένα πιο «σφαιρικό» πακέτο στους υποψηφίους. Το αποτέλεσμα ήταν το 4ετές καινοτόμο Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ 2+2 (2014 – 2018), και, σε συνέχεια επιτυχημένης ολοκλήρωσής του, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην υλοποίηση του νέου Προγράμματος ΙΚΥ – ΕΤΕ (2018 – 2022).

Το Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, με σπουδές σε Οικονομικά – Χρηματοοικονομικά, Πληροφορική, Θετικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων – Τραπεζική. Στην πρώτη του φάση παρέχει οικονομική υποστήριξη, ώστε οι επιλεγέντες να ακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα της επιλογής τους στην Ελλάδα, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό. Βασικό μέρος του προγράμματος είναι ότι προσφέρει και παράλληλη πρακτική άσκηση των φοιτητών στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, συνδυάζοντας έτσι τις ακαδημαϊκές γνώσεις με την πρακτική εμπειρία σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, ένα μεγάλο προσόν για οποιονδήποτε στοχεύει στη γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών του.

Χτίζοντας ακόμα περισσότερο πάνω στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, η Εθνική στη δεύτερη φάση του Προγράμματος προσλαμβάνει τους υποτρόφους, με κανονική πλήρη απασχόληση για 2 χρόνια.

Επίσης, η Τράπεζα προσφέρει επιπρόσθετα τη δυνατότητα χορήγησης πέντε υποτροφιών σε ενδιαφερόμενους υποψηφίους, για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, διάρκειας 3 ετών. Επιπλέον, στην προσπάθεια να ενισχυθούν περαιτέρω η εξωστρέφεια και η συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς, η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ομάδων φοιτητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας σε διεθνείς διαγωνισμούς για τρία συνεχόμενα έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα