Νέο πρόγραμμα στήριξης των δανειοληπτών ετοιμάζει η κυβέρνηση

από fimotro

Παράθυρο για παρέμβαση από τον πρωθυπουργό στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα

Στο αναπτυξιακό όραμα για την Πάτρα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς εκτοξεύοντας τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα και άνοιξε παράθυρο για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών σε συνεργασία με τις τράπεζες (κάτι το οποίο είχε αποκαλύψει η Realnews της Κυριακής). Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τον σχεδιασμό των έργων που προγραμματίζονται και υλοποιούνται στην Αχαϊα και έκανε λόγο για τρία ανοιχτά εργοτάξια και ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησε για «νέα εποχή, όπου δεν πάνε μόνο οι τοπικοί φορείς στις κυβερνήσεις αλλά και οι κυβερνήσεις στους τοπικούς φορείς», ενώ εξέφρασε την «ικανοποίηση για όσα πετύχαμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και αγωνία για το αύριο ώστε οι υπαρκτές δυνατότητες να γίνουν μέρισμα για την κοινωνία μας».

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να είστε συνεχώς στο πλευρό μας να συνεχίσετε την προσπάθεια ισορροπίας της χώρας και εμείς θα κάνουμε τον τόπο μας ισχυρό πρωταγωνιστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα αφορά σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια που φέρουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.
Οι νέες παρεμβάσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του 2023 και θα έχουν ως βασικό άξονα το πρόγραμμα «Γέφυρα», που εφαρμόστηκε στη διάρκεια της πανδημίας.
Το πρόγραμμα θα προβλέπει την επιδότηση των μηνιαίων δόσεων στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων εταιρειών, προκειμένου να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις, που καταγράφονται λόγω της ανόδου των επιτοκίων. Το νέο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα καλύψει δάνεια αξίας από 6 έως 12 δισ. ευρώ.
Η κρατική επιδότηση θα αφορά:
– Όσους δανειολήπτες έχουν δάνειο με υποθήκη των πρώτη κατοικία
– Τα ενήμερα δάνεια και υπό προϋποθέσεις μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών
– Δανειολήπτες με στεγαστικό, καταναλωτικό ή επιχειρηματικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία.
– Συνήθως, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνεια με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα