Νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων: Ποιοι θα δουν αυξήσεις

από fimotro

Τις τελικές αλλαγές στο νομοσχέδιο ετοιμάζει η κυβέρνηση – Η τελευταία αύξηση εισοδηματικής πολιτικής ήταν πριν από 15 χρόνια, το 2008

Τις τελευταίες «πινελιές» στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η κυβέρνηση, λίγα 24ωρα πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την παρουσίαση του νέου νόμου στη Βουλή. Αναλυτικά οι αυξήσεις που έρχονται για τους δημοσιους υπαλλήλους.

Στο τραπέζι εξίσωση με τον κατώτατο – «Κλειδώνουν» οι αυξήσεις

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκεται η εξίσωση κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει για τους δημοσιους υπαλληλους που δεν έχουν 14 μισθούς – όπως στον ιδιωτικό τομέα – ότι τα 780 ευρώ των νεοεισερχομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο, θα γίνουν 846 ευρώ τον μήνα επί 12 μήνες το οποίο ισούται με αύξηση 66 € το μήνα.

Αν «κλειδώσει» αυτό θα σημάνει αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων έως και 8,5% το μήνα και 4-5% μεσοσταθμικά.

Η τελευταία αύξηση εισοδηματικής πολιτικής ήταν πριν από 15 χρόνια, το 2008.

Τα νέα επιδόματα τέκνων

Παράλληλα, έρχονται αυξήσεις και σε επιδόματα:

  • 70€ με ένα παιδί (από 50€)
  • 120€ με δύο παιδιά (από 70€)
  • 170 € με τρία παιδιά (από 120€)

Επίδομα θέσης ευθύνης

Το επίδομα θέσης ευθύνης θα αυξηθεί κλιμακωτά έως και 30%, ενώ αναμένονται αυξήσεις και στα οδοιπορικά για εκτός έδρας μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα