Νέο γκάλοπ στην Α΄Θεσσαλονίκης: Με 15% προηγείται η ΝΔ

από fimotro

Στις 4 μονάδες μειώθηκε η διαφορά του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 15 μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πλησιάζει το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis που διενεργήθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης για λογαριασμό της «Μακεδονίας της Κυριακής».

Σε τοπικό επίπεδο συγκοινωνίες και κυκλοφοριακό ταλαιπωρούν τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι επιθυμούν βελτίωση σε καθαριότητα και ευταξία.

Πώς αξιολογούν τους δημάρχους από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και πως βαθμολογούν τη διοίκηση του κεντρικού δήμου και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον οποίο ένας στους δύο δηλώνει πιθανόν να ψηφίσει ξανά (14% «σίγουρα ναι» και 32% «μάλλον ναι»). Γεωγραφική θέση και θαλάσσιο μέτωπο τα μεγάλα πλεονεκτήματα της πόλης.

Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Διχασμένοι εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς τόσο για την δημοτική αρχή στον κεντρικό δήμο του νομού όσο και για το πρόσωπο που θα πρέπει να αναδειχτεί δήμαρχος στις εκλογές του 2023, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας «Ρalmos Analysis» στο δήμο Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει σήμερα η «ΜτΚ».

Ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας διατηρεί την δυναμική του με έναν στους δύο να δηλώνει ότι είναι πιθανό να τον ψηφίσει ξανά για δήμαρχο Θεσσαλονίκης και το 35% να θεωρεί ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Την ίδια ώρα, το 45% δηλώνει πως μάλλον δεν θα τον ψηφίσει. Παρόλα αυτά, καλύτερος δήμαρχος που είχε μέχρι σήμερα η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 40 χρόνια αναδεικνύεται ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στο μεταξύ, το 64% των Θεσσαλονικέων επιθυμεί ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης να μην έχει κάποια κομματική υποστήριξη. Κυκλοφοριακό και συγκοινωνίες παραμένουν το «νούμερο ένα» πρόβλημα των πολιτών, οι οποίοι εκτιμούν πως το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης είναι η γεωγραφική της θέση και το θαλάσσιο μέτωπο.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου στο δήμο Θεσσαλονίκης η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει» στις 15 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ από το τρίτο κόμμα, το ΚΙΝΑΛ είναι μόλις 4%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα