Νέο γκάλοπ Pulse: Στο 7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης

από fimotro

Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την αντιπολίτευση του Τσίπρα – Δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις παρακολουθήσεις

Την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό αναδεικνύει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse καταγράφοντας ταυτόχρονα την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να πείσει του πολίτες μέσα από την τακτική που έχει επιλέξει και τις επιθέσεις λάσπης. Το κέντρο γυρνά την πλάτη σε όσους επιλέγουν πολιτικές αποσταθεροποίησης και στηρίζει τον πρωθυπουργό με το θέμα των υποκλοπών να εμφανίζεται τελευταίο μεταξύ αυτών που προκαλούν ανησυχία και προβληματίζουν τους πολίτες. 

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι έρχεται να επιβεβαιώσει την πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία. Παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ικανότερος όλων για να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες με μεγάλη μάλιστα διαφορά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.  

Αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας ότι ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των υποκλοπών δεν βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες ενώ σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τελευταία. 

Επί της ουσίας από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι ναι μεν υπάρχει μια μικρή, ελάχιστη φθορά της κυβέρνησης που όμως δεν δείχνει να δίνει έναυσμα αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό. Αντιθέτως εμφανίζει μια παγιωμένη πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. με τη διαφορά στην παράσταση νίκης να παραμένει σε υψηλά επίπεδα της τάξη του 28%. 

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατορθώνει να περάσει τον κανέναν ως προς την καταλληλότητα. Υπολείπεται σε όλους τους δείκτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτός από αυτών για το θέμα της διαφάνειας που όμως όλοι οι πρωθυπουργοί κατά τη θητείας τους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα κυρίως λόγω της καχυποψίας που πάντα υπάρχει απέναντι στην εκάστοτε εξουσίας.  

Η διαφορά των 7 μονάδων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα. Δείχνει μια ελάχιστη φθορά της κυβέρνησης την οποία ουδείς καρπώνεται ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Και αυτό σχεδόν 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές, κάτι που όπως σημειώνουν οι δημοσκόποι δύναται να χαρακτηριστεί και ως πρωτόγνωρο τουλάχιστον για τα πολλά τελευταία χρόνια. 

Η λάσπη και το αυριανικό σκληρό ρόκ πέφτουν στο κενό και είναι ενδεικτικό πως η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένει ιδιαίτερα υψηλή για τα δεδομένα των κρίσεων που εκλήθη να διαχειριστεί κυρίως όμως για το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα