Νέο γκάλοπ πριν το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Με 8,9% διαφορά προηγείται η ΝΔ

από fimotro

Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την αντιπολιτευτική τακτική του Τσίπρα

Νέα δημοσκόπηση της MRB που διενργήθηκε πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, δείχνει ότι η κυβέρνηση «αντέχει» παρά το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες, που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών. Είναι προφανές ότι μετά το ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη η διαφορά στις δημοσκοπήσεις που θα δινεργηθούν  μετά θα επιστε΄ψει σε διψήφια νούμερα.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35%έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%, σύμφωνα με τη δημοδκόπηση για λογαριασμό του Newsbomb.gr.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο, αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νικητής» στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές. Σε σύγκριση με το Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τις θετικές γνώμες κατά 1,8%, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση και για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει μείωση της δημοτικότητάς του κατά 2 μονάδες.

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 19% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 16,1% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 17,2%.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%.

Σε σχέση με τη έρευνα του Μαρτίου η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%.

Την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το 67,9% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 27,1% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά. Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές.

Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να τις αυξήσει ελαφρώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην πείθει με την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών.

Βάσει της έρευνας η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει τα 69,5%, ελαφρώς αυξημένη από το Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα