Νέο γκάλοπ: Πέφτει το τελευταίο κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ: Χάνει δύο νομούς στην Κρήτη

από fimotro

Αναλυτικά στοιχεία με κάρτες της δημοσκόπησης της εταιρείας Palmos Analysis

Στις δύο μονάδες καταγράφεται συνολικά η διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται αλλά να χάνει τις δύο από τις 4 περιφέρειες, που σημειωτέον στις εκλογές του 2019 είχαν “βαφτεί” ρόζ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας PALMOS ANALYSIS για λογαριασμό της Τηλεόρασης CRETA και του  Creta24.gr, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις δυνάμεις της, ενώ  παράλληλα εμφανίζεται να προηγείται στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ενισχυμένο εμφανίζεται στην Κρήτη (όπου παλαιά κυριαρχούσε παραχωρώντας όμως στη συνέχεια τη σκυτάλη στο ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίζοντας διψήφια ποσοστά.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27%, η Νέα Δημοκρατία 25%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 4%, το ΜέΡΑ25 3% και η Ελληνική Λύση 1% .

PROTHESH

Τα αποτελέσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Ηράκλειο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου  ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η Νέα Δημοκρατία 23%, το ΠΑΣΟΚ 16%, το ΚΚΕ 4%, το Μέρα25 3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2019  ο ΣΥΡΙΖΑ  είχε συγκεντρώσει το 43,2% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία 30,2% και το ΠΑΣΟΚο 11,4% των ψήφων.

HRAKL

Χανιά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32%, η Νέα Δημοκρατία 27% και το  ΠΑΣΟΚ 9%. Ακολουθούν με 4% το ΚΚΕ, 3% η Ελληνική Λύση και 2% το Μέρα25. Στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 37,4%η Νέα Δημοκρατία 34,1%, το ΠΑΣΟΚ  6,5%. 

XABNIA

Ρέθυμνο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ το  22%, το  ΠΑΣΟΚ το 16%, το Μέρα25 7%, το ΚΚΕ 2% και η Ελληνική Λύση 2%. Σε αυτή την περιφερειακή ενότητα η Νέα Δημοκρατία περνά μπροστά παρά την πτώση που καταγράφει αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει 15 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ επίσης σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με το 9,8% που είχε λάβει το 2019.

RETH

Λασίθι

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, το 18% ΣΥΡΙΖΑ, το 18% ΠΑΣΟΚ, το 6% Μέρα25, το 4% ΚΚΕ, το 1% Ελληνική Λύση. Και σε αυτή την περιφερειακή ενότητα η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να προηγείται αν και τα ποσοστά της είναι επίσης μειωμένα. Όμως η πτώση των 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτά του 2019 τον φέρνει στη δεύτερη θέση μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

 

LSITH

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα