Νέο γκάλοπ Metron: Με μη αναστρέψιμη διαφορά 10,2% προηγείται η ΝΔ

από fimotro

Ούτε οι παρακολουθήσεις σώζουν τον Τσίπρα – Υπεροχή Μητσοτάκη σε όλους τους δείκτες (κάρτες)

Υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους δείκτες  έναντι του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με υπερδιπλάσιο ποσοστό ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η λάσπη  και ο λαϊκισμός δεν βρίσκουν πλέον θιασώτες μεταξύ των πολιτών της χώρας. Μάλιστα το ποσοστό που καταγράφεται στην εκτίμηση ψήφου μπορεί να θεωρηθεί στις δεύτερες κάλπες ως ένδειξη αυτοδυναμί

Στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega καταγράφεται διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8% με την ΝΔ έχει ποσοστό 28,9% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ . Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά φτάνει στο 10,2% με τη  ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% και τον στο 26,3%. Το ποσοστό αυτό μάλιστα στις δεύτερες κάλπες δύναται να οδηγήσει σε αυτοδυναμία το νυν κυβερνών κόμμα.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης ότι οι πολίτες θέλουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις γεγονός που κατεδαφίζει και το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί προοδευτικής κυβέρνησης και δείχνει ταυτόχρονα τη διάθεση για σταθερότητα έναντι των προκλήσεων και των κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Εντύπωση προκαλεί η διαφορά που καταγράφεται ώς προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 37% το οποίο είναι υπερδιπλάσιο αυτού του Αλέξη Τσίπρας που ανέρχεται μόλις στο 17%. Γεγονός το οποίο αποδίδεται στο ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τη λάσπη και την αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να καταθέτει προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης και έπεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση,. 

Επίσης χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι ότι καταγράφει και την πλήρη αποτυχία του αφηγήματος Τσίπρας περί κατάλυσης της Δημοκρατίας αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ότι εγγυάται την καλή λειτουργία των θεσμών σε ποσοστό 29% έναντι 19% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χάνει και στο παιχνίδι της τακτικής που ακολουθεί. Δεν είναι η πρώτη δημοσκόπηση αφού από το 2019 η πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει απέναντι την πλειοψηφία των πολιτών. Μάλιστα το ποσοστό τείνει να παγιωθεί αφού εμφανίζεται επί σειρά μηνών και δείχνει πως 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την αντιπολιτευτική του τακτική. Ανάλογο είναι και το ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. 

Άνετο είναι και το προβάδισμα της Ν.Δ στην παράσταση νίκης αφού η διαφορά αγγίζει σχεδόν της 50 ποσοστιαίες μονάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα