Νέο γκάλοπ: Με 13,9% προηγείται η ΝΔ

από fimotro

Πολύ μικρή η φθορά ΝΔ και Μητσοτάκη

Δεν εισπράττουν τίποτα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας

Δεν αλλάζουν τα δεδομένα και οι ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Αυτό επιβεβαιώνει η έρευνα της Opinion Poll που δείχνει ότι δεν κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, με τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 13,9%. Όπως φαίνεται, ούτε ο κορονοϊός ούτε οι φωτιές ούτε οι αρνητές του εμβολίου κατάφεραν να κλονίσουν την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Έπειτα από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια διακυβέρνησης, με 17 μήνες πανδημίας με lockdowns και απαγορεύσεις, έναν πύρινο Αύγουστο με καταστροφικές πυρκαγιές σχεδόν στη μισή Ελλάδα και δεκάδες «αυθόρμητες» αντιδράσεις αντιεμβολιαστών, ο πρωθυπουργός παραμένει ακλόνητος και αδιαμφισβήτητος.
Τα στοιχεία της έρευνας της Opinion Poll που δημοσιεύει αναλυτικά σήμερα η «Political» είναι άκρως εντυπωσιακά τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι δημοφιλίες των αρχηγών. Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει πτώση έξι μονάδων σε σχέση με τον Μάιο, διατηρώντας όμως υψηλό ποσοστό της τάξης του 52,8%. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας βόλτες στα καμένα, εμφανίζουν απώλειες τριών και επτά μονάδων αντίστοιχα.
Στο ζήτημα της αποδοχής του συνολικού κυβερνητικού έργου καταγράφεται πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Ιούλιο (43,4% από 48,4%), αλλά ταυτόχρονα αποδοκιμάζεται η αντιπολιτευτική τακτική όλων των κομμάτων, αφού κανένα δεν συγκεντρώνει αποδοχή άνω του 11,8% και μάλιστα αυτό το ποσοστό ανήκει στο ΚΚΕ. Όσο για την παράσταση νίκης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι δύο στους τρεις δηλώνουν ότι σε ενδεχόμενες εκλογές θα νικούσε η ΝΔ.
Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο η αντιπολίτευση έχει κάνει σημαία χαρακτηρίζοντάς το αποτυχημένο, το 70,1% των ερωτηθέντων έχει αντίθετη άποψη, αφού δηλώνει ικανοποιημένο από την οργάνωση και τον ρυθμό εμβολιασμού, ενώ για την υποχρεωτικότητα το 62% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής στους νοσοκομειακούς και το 59,7% υπέρ της επέκτασης και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
Εν κατακλείδι, γίνεται σαφές ότι η αντιπολίτευση δεν εισπράττει τις όποιες δημοσκοπικές απώλειες της κυβέρνησης, γιατί προφανώς δεν πείθει με τα λόγια και τις πράξεις της. Παράλληλα, από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και από τη γενικότερη εικόνα μένει η αίσθηση ότι πολύ δύσκολα θα ανατραπούν στο μέλλον οι συσχετισμοί δυνάμεων.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα