Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η ΝΔ κινείται στο 39,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,5%

Την πραγματική αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία αλλά και την εκτίμηση που έχουν για τις εθνικές εκλογές όλοι οι μετριοπαθείς και σκεπτόμενοι παρατηρητές σχετικά με το εύρος της τελικής διαφοράς, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση που είδε σήμερα τος φως της δημοσιότητας και δείχνει ισχυρό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata για το Νewpost, που διενεργήθηκε από τις 28 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου, στην εκτίμηση φαίνεται να προκύπτει επτακομματική Βουλή και τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 39,5%

ΣΥΡΙΖΑ 26,5%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7%

ΚΚΕ 5,5%

Χ.Α. 3,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,2%

ΜΕΡΑ25 3,2%

Λοιπά κόμματα λαμβάνουν 11,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παίρνει 36% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Η διαφορά αυτή, εμφανίζεται διευρυμένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Prorata, που είχε δημοσιευτεί στις 22 Ιουνίου, όπου η ΝΔ συγκέντρωνε 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: ΝΔ 36%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6%, ΚΚΕ 5%, Χ.Α. 3,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%, ΜΕΡΑ25 3%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1%. Στη συγκεκριμένη μέτρηση τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 7%, ενώ η αποχή, το άκυρο και το λευκό 3,5%.

Στην ερώτηση αν θα προτιμούσατε να σχηματιστεί αυτοδύναμη ή συμμαχική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το 47% απαντά ότι θα προτιμούσε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44% είναι υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα