Νέο γκάλοπ Alco: Με 7 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Αναλυτικά τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha (κάρτες)

Κοντά σε ποσοστά αυτοδυναμίας στον δεύτερο γύρο βρίσκεται η ΝΔ, σύμφωνα με το γκάλοπ Φεβρουαρίου της ALCO :  Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ μετρήθηκε στο 32,1% , ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,1% , το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 9,8%, με πτώση μία μονάδας σε σχέση με τον Ιανουάριο, το ΚΚΕ στο 5,9% (από 5,5%) και η Ελληνική Λύση στο 3,7%. Εκτός Βουλής κινδυνεύει  να μείνει το MεΡΑ25, που μετρήθηκε στο 2,7%.

Παράλληλα, σημαντική είναι η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη, τον οποίον εμπιστεύεται για πρωθυπουργό το 36%, ενώ το 37% θεωρεί ότι αξίζει μία «δεύτερη ευκαιρία». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι 22% και 29%. Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι το 41% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 25% ίδια και 25% καλύτερα.

Παράλληλα, ανεβαίνει συνεχώς το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών – έχει φτάσει πλέον στο 44% με το πσοσοστό εκείνων που θέλουν κυβέρνηση συνασπισμού να υπερέχει, αλλά με πτώση στο 47%. 

Η ικανοποίηση για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πάνω από το 50% δηλώνει αρκετά ή λίγο ικανοποιημένο από την κυβέρνηση τον βαθμό τήρησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ  το 45% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση για την αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι παρά την πτώση των δημοσκοπικών του ποσοστών, το 44% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση από το ΠΑΣΟΚ

slide_3
slide_4
slide_5
sliede_6
slide_7
slide_8
slide_9
slide_10
slide_11
slide_12
slide_2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα