Νεο e-mail εμπλέκει και τον Τσίπρα με τους Κουτσολιούτσους!

από fimotro

«Με τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οικογένεια Κουτσολιούτσου έδωσε μάχη για να «φρενάρει» τις αποκαλύψεις για τα ψεύτικα εικονικά στοιχεία που οδήγησαν στη χειραγώγηση της μετοχής της και την εξαπάτηση των επενδυτών της».

Αυτό αναφέρεται σε ένα νέο email στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Στις 9 Μαίου 2018, στις 16.09 το απόγευμα, ο Ν.Σ , διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie, στέλνει το email στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και του γράφει:

«Κύριε Τζώρτζη , θα ήθελα να σας ενημερώσω περιληπτικά για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησής μας.

Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε ο κ. Τρουλινός να μη βγει ανακοίνωση και να πάμε στις 16.15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουν μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ο,τι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε

Στη διάθεσή σας…»

Με την αποκάλυψη του σκανδάλου στις αρχές Μαΐου 2018, τα στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με την έκθεση της «Price Waters House Coopers», κατευθύνονται στην προσέγγιση πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών για την ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης του Ομίλου.

Από τις επικοινωνίες, σύμφωνα με την έκθεση της PwC, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον Διευθυντή Ασφάλειας της εταιρείας εγείρονται υποψίες για τις προσπάθειες άσκησης επιρροής πολιτικών και άλλων προσώπων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν.

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στο διευθυντικό στέλεχος ασφάλειας της Folli Follie και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο περιλαμβάνεται και αυτή η αναφορά στον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα