Νέο ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροπλάνο

από fimotro

Αυτήν την φορά στο αεροδρόμιο Τατοΐου

Παραλίγο να έχουμε τραγωδία στο αεροδρόμιο του Τατοϊου στην Αθήνα την Τετάρτη το απόγευμα όταν ένα ελαφρύμονοκινητήριο αεροπλάνο, στη φάση της προσγείωσης δεν κατάφερε να προσεγγίσει σωστά τον διάδρομο και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες βγήκε στο παρακείμενο χωράφι.

Οι εικόνες από το μονοκινητήριο αεροπλάνο μας θύμισαν πολύ την περίπτωση το εκπαιδευτικού αεροπλάνου που έπεσε πριν από λίγες μέρες στην Πρώτη Σερρών.

Στο μικρό αεροσκάφος που ανήκει στην Αερολέσχη Αθηνών, επέβαινε μόνον ένα άτομο, ο πιλότος του, ο οποίος παρά την σφοδρότητα της πρόσκρουσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το συμβάν σύμφωνα με το protothema.gr που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες, έγινε κατά της 8 το βράδυ της Τετάρτης και οι καιρικές συνθήκες στην Αττική την ώρα εκείνη ήταν καλές. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος και εξετάζονται και οι δύο εκδοχές, τόσο αυτή του λάθους χειρισμού, όσο και αυτή της μηχανικής βλάβης.

Είναι το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται μέσα σε λίγες μέρες με τέτοιου τύπου αεροσκάφος και αν μη τι άλλο εγείρονται ερωτηματικά για την πληρότητα των πτητικών ικανοτήτων, όλων αυτών που τα χειρίζονται.

Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις μείναμε στις υλικές ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα