Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι εξαγγελίες θα γίνουν από την Θεσσαλονίκη την οποία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει τις φορολογικές ανάσες σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων και από τη Θεσσαλονίκη, όπου μεταβαίνει σήμερα το πρωί θα δώσει το στίγμα για την «επόμενη μέρα» της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο υπουργικό του επιτελείο να δοθεί ανακούφιση στις επιχειρήσεις κι «ενέσεις» στους μισθούς των εργαζομένων, που θα μπουν σε νέο εργασιακό καθεστώς. Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην οικονομία και θα τεθούν σε πλήρη ισχύ από τον Σεπτέμβρη, ενώ ήδη από τον Ιούνιο μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για την ελάφρυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων κι εργαζομένων.

Αυτό μεταφράζεται σε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το επόμενο έτος. Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο με την πρώτη ψηφισμένη μείωση κατά 0,9%, επιμερισμένη σε εργοδότες κι εργαζόμενους, ενώ όλα δείχνουν ότι παρά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το σχέδιο για ταχύτερη μείωση των εισφορών κατά 5% συνολικά είναι αναγκαίο και θα γίνει για να διασωθεί η ελληνική επιχείρηση και κατ’ επέκταση ο εργαζόμενος.

Ολες οι μόνιμες ελαφρύνσεις από το βήμα της ΔΕΘ

Ο Μητσοτάκης θα σημάνει και με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας το restart της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα ξεδιπλωθεί πλήρως και πάλι από τη Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη. Σε κάθε τόνο οι υπουργοί της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι «το πρόγραμμά μας δεν αλλάζει», ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει «πολιτικές με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, ώστε η χώρα να συνεχίσει από εκεί που ήταν πριν από την πανδημία».

Ολα τα παραπάνω βέβαια, θα ισχύσουν με την προϋπόθεση να μην έρθει ένα δεύτερο χειρότερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού από το Φθινόπωρο. Οι κεντρικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος παραμένουν αμετάβλητοι και προσηλωμένοι στο τρίπτυχο μείωση φόρων – προσέλκυση επενδύσεων – δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε:

  1. Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
  2. Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ
  3. Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  4. Νέα μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων.
  5. Νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα