Νέες δράσεις για 16.260 άνεργους

από fimotro

Αναλυτικά στοιχεία από τον ΟΑΕΔ για τα νέα προγράμματα

Ένα νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 2.260 ανέργων σε δύο μεγάλα υπουργεία προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά ανεργίας. Πρόκειται για τη δράση «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ)», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την κάλυψη 1.560 θέσεων στις υπηρεσίες μετανάστευσης και 700 θέσεων στις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντας.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών, ενώ η ημερήσια αμοιβή αναμένεται να φτάσει τα 21,84 ευρώ. Στην τσέπη τους θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση μισθό έως 546 ευρώ.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στα δύο υπουργεία για οκτώ μήνες, ενώ θα παρακολουθήσουν και πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης . Μάλιστα, η συμμετοχή στην κατάρτιση είναι υποχρεωτική και θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της επιταγής κατάρτισης (Training Voucher) σε αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία θα έχουν ρόλο Παρόχου Κατάρτισης.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους διαμένοντες σε Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ.

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ετοιμάζει κι άλλα νέα προγράμματα απασχόλησης που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην ανεργία. Μια από τις δράσεις που αναμένεται να ενεργοποιηθεί  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αφορά 10.000 ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΕΔ θα επιδοτεί κατά 100% το μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων, οι οποίοι στο χέρι θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση 650 ευρώ μεικτά.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που βρίσκονται στην Αττική ή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι προσφερόμενες θέσεις στην Αττική ανέρχονται σε περίπου 6.500, ενώ οι υπόλοιπες θα καλυφθούν από ωφελούμενους της Βόρειας Ελλάδας.

Στα σκαριά βρίσκεται και μια ακόμη δράση, η οποία προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 4.000 ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά άνεργες γυναίκες, μακροχρόνια άνεργους και άνεργους μεγαλύτερων ηλικιών που δυσκολεύονται να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. Πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ οι προσληφθέντες θα πρέπει να ζουν σε περιοχές υψηλής ανεργίας και να έχουν ηλικία από 30 ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα