Νέες αμερικανικές κυρώσεις χτυπούν τη ρωσική τεχνολογία

από fimotro

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, στοχεύοντας αυτή τη φορά τον τεχνολογικό τομέα. Μεταξύ των εταιρειών που πλήττονται είναι και η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ημιαγωγούς (τσιπ).

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε «21 οντότητες και 13 πρόσωπα στο πλαίσιο της καταστολής των δικτύων που παρακάμπτουν τις (προηγούμενες) κυρώσεις», αλλά και σε «εταιρείες τεχνολογίας, ναυτικής τεχνολογίας και αεροδιαστημικής που ενισχύουν την πολεμική μηχανή της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Serniya Engineering βρίσκεται στην καρδιά του «δικτύου» που συγκροτήθηκε για να παρακαμφθούν οι ήδη επιβληθείσες κυρώσεις. Η Ουάσινγκτον στοχοθέτησε επίσης την Mikron, «τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών στη Ρωσία», η οποία «εξάγει πάνω από το 50% των ρωσικών μικροηλεκτρονικών εξαρτημάτων». Περιορισμούς σε εξαγωγές προς τη Serniya έχουν ήδη θέσει η ΕΕ και η Ιαπωνία, ενώ θα ακολουθήσει και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ο ρωσικός στρατός εξαρτάται από τις δυτικές τεχνολογίες για τη λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας του», σημειώνει το αμερικανικό Υπουργείο. Για τον λόγο αυτόν, το OFAC (Υπηρεσία Ελέγχου των Αλλοδαπών Περιουσιακών Στοιχείων) βάζει στο στόχαστρό του «τις κυριότερες ρωσικές τεχνολογικές εταιρείες» που συμβάλλουν στη συνέχιση του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στη ρωσική πολεμική μηχανή με κάθε τρόπο, μέχρι να τελειώσει αυτός ο παράλογος πόλεμος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα