Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Υποβάθμισε την Τουρκία η Fitch μετά την «απόλυση» του κεντρικού τραπεζίτη

Σε ΒΒ- από Β υποβάθμισε η Fitch την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για περαιτέρω υποβάθμιση καθώς θέτει αρνητικό outlook.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η απομάκρυνση του κεντρικού τραπεζίτη Murat Cetinkaya στις 6 Ιουλίου με προεδρικό διάταγμα εγείρει αμφιβολίες για την ανοχή των αρχών σε περίοδο παρατεταμένης υποτονικής ανάπτυξης και αποπληθωρισμού και οδηγεί στην επιδείνωση της θεσμικής ανεξαρτησίας, της συνοχής και της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής.

Επίσης, κινδυνεύει να επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη αδύναμη εγχώρια εμπιστοσύνη, θέτοντας σε κίνδυνο την εισροή ξένων κεφαλαίων που χρειάζεται η Τουρκία για να καλύψει τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες της.

Ο οίκος αξιολόγησης τονίζει επίσης ότι η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ, λόγω της παραλαβής του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, για την οποία αντιδρά έντονα η Ουάσιγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα