Νέα θεωρία για την προέλευση του κορονοϊού

από fimotro

Αναπτύχθηκε στο σώμα Κινέζου ανθρακωρύχου πριν από δέκα χρόνια

Νέα θεωρία σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Telegraph η οποία αναφέρει πως ο ιός δεν είναι κατασκευασμένος και δεν διέρρευσε από εργαστήριο της Γουχάν, αλλά ότι  μπορεί να εξελίχθηκε στο σώμα ενός μολυσμένου κινέζου εργάτη ορυχείου σχεδόν μια δεκαετία πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Τζόναθαν Λάθαμ δείγματα της αινιγματικής ασθένειας του ανθρακωρύχου είχαν σταλεί για μελέτη στη Γουχάν και ενδεχομένως από εκεί να διέφυγε στον πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μετάλλαξη Άλφα, ενδεχομένως να εξελίχθηκε στον οργανισμό ενός και μόνο ανοσοκατεσταλμένου ασθενή που είχε κορονοϊό επί μήνες.

Ο ερευνητής αναφέρει για την προέλευση της πανδημίας: «Η θεωρία απαιτεί πολλές εκατοντάδες μεταλλάξεις σε έναν ανθρακωρύχο για να μετατραπεί σε Sars-Cov-2. Δεκαετίες συμπιέστηκαν σε περίπου έξι μήνες. Αλλά έχουμε ακούσει για το εκπληκτικό φαινόμενο μεμονωμένων περιπτώσεων πολύ επιταχυνόμενης εξέλιξης των ιών στη Βρετανία. Σε αυτό το ένα άτομο στην Αγγλία συνέβη τόση εξέλιξη όση είχε συμβεί σε εκατομμύρια άλλες μολύνσεις. Η θεωρία μας προτείνει ότι μια παρόμοια εξέλιξη συνέβαινε στο εσωτερικό των πνευμόνων των ανθρακωρύχων μετά τη μυστηριώδη ασθένεια το 2012 και υποστηρίζει ότι ο ιός διέρρευσε από ένα ιατρικό δείγμα που ελήφθη από τους ανθρακωρύχους που μολύνθηκαν από την επιδημία».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 2012 έξι ανθρακωρύχοι αρρώστησαν βαριά όταν καθάριζαν γκουανό νυχτερίδας στο ορυχείο Tongguan. Η ασθένεια έμοιαζε με πνευμονία, ενώ τρεις από αυτούς πέθαναν. Οι υπόλοιποι έμειναν για μήνες στο νοσοκομείο.

Η νέα θεωρία του Λάθαμ αναφέρει πως η εξέλιξη του RaTG13 στο κορονοϊό, συνέβη μέσα στο σώμα του ανθρακωρύχου: «Γνωρίζουμε ότι οι κορονοϊοί ήταν άφθονοι κοντά στο ορυχείο, και γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από τους ανθρακωρύχους νοσηλεύτηκαν για μακρό χρονικό διάστημα. Η θεραπεία τους διήρκεσε έξι μήνες και επέτρεψε την εξέλιξη νέων προσαρμοσμένων ανθρώπινων κορονοϊών. Γνωρίζουμε ότι πολλά ιατρικά δείγματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, οπότε το ερώτημα είναι, τι υπήρχε στα δείγματα και τι έγινε με τους ιούς που βρέθηκαν;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα