Νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό: Αύξηση μισθού έως 30%

από fimotro

Προ των πυλών είναι η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας σε επισιτισμό και τουρισμό που προβλέπει αύξηση μισθού έως 30% για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις νέες συμβάσεις εργασίας ορισμένων κλάδων που μέχρι σήμερα βρίσκονταν «στον αέρα».

«Η αλλαγή αφορά σε 400.000 κόσμο, που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι νέοι εργαζόμενοι, και πολλοί θα απασχοληθούν εποχιακά. Έρχονται επιλέον αυξήσεις που ιδίως για εποχική απασχόληση είναι μεγαλύτερες. Στις 31 Μαΐου είναι η συνάντηση του συμβουλίου εργασίας, και πλέον ήρθε η ώρα να κατοχυρωθεί και η σύμβαση των επισιτιστικών και τουριστικών καταστημάτων. Οι εν λόγω κλάδοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την συγκεκριμένη σύμβαση, η οποία περιέχει και αυξήση σε μισθούς και περισσότερα επιδόματα», ανέφερε αρχικά.

Έρχονται αυξήσεις σε όλα τα καταστήματα επισιτισμού έως 30%, επανέρχονται επιδόματα, για παράδειγμα γάμου, πολυετίας, εποχικής απασχόλησης, ανθυγιεινής εργασίας και τουριστικής εκπαίδευσης. Το εποχικής απασχόλησης αυξάνει 10% τον μισθό. Επίσης κατοχυρώνεται η 5ήμερη εργασία, όως και οι υπερωρίες.

Για παράδειγμα, ένας μπαρμαν, παντρεμένος λαμβάνει 713 ευρώ. Με την νέα σύμβαση θα λαμβάνει 838 ευρώ. Συνολικά η ετήσια αύξηση 1.750 ευρώ.

Ένας ψήστης ή λαντζέρης, ανύπαντρος λαμβάνει 713 ευρώ. Με τη νέα σύμβαση θα λαμβάνει 820 ευρώ.

Ένας διανομέας, λαμβάνει 713 ευρώ, ενώ με την νέα σύμβαση θα λαμβάνει 775 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα