Νέα σοβαρή βλάβη στο μετρό καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων

από fimotro

Σε νέα επίθεση κατά της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ προχωρά το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετρό Αθηνών και την εγκαλεί με νέα ανακοίνωση σχετικά για νέα σοβαρή βλάβη πουπροκλήθηκε σε συρμό του Μετρό το προηγούμενο Σάββατο 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ, συρμός της πρώτης γενιάς, όμοιος με αυτόν που είχε ακινητοποιηθεί στο Μεταξουργείο επί 10 ώρες στις 4 Μαΐου, ακινητοποιήθηκε από σοβαρή βλάβη μέσα στο τούνελ στις 10 το πρωί από Νίκαια προς Κορυδαλλό για περισσότερο από 12 ώρες και έφυγε ρυμουλκούμενος μετά τις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Το σωματείο καλεί τη διοίκηση της εταιρείας να ενημερώσει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, ενώ προειδοποιεί και για κινητοποιήσεις λόγω της έλλειψης διαβουλεύσεων σε σοβαρά θέματα υψίστης σημασίας στην ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

“Περιμένοντας ως εργαζόμενοι μια επαρκή και ουσιαστική απάντηση για το περιστατικό που είχε λάβει χώρα στις 04/05/21 με τον ακινητοποιημένο συρμό στην αποβάθρα του Μεταξουργείου και πριν αλέκτωρ λαλήσει έλαβε χώρα προ δύο ημερών στις 29/5/21 νέο περιστατικό με συρμό ίδιας γενιάς(γαλλικός) που ακινητοποιήθηκε από σοβαρή βλάβη μέσα στο τούνελ στις 10 το πρωί από Νίκαια προς Κορυδαλλό για περισσότερο από 12 ώρες και έφυγε ρυμουλκούμενος μετά τις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η κακοδιοίκηση Χαιρέτα, μόνο δύσκολες μέρες έχει να δώσει στις Σταθερές Συγκοινωνίες και το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας.

Από μεριάς μας σαν εργαζόμενοι έχουμε προβληματιστεί πέραν του δέοντος για το μέλλον και οφείλουμε να ενημερώσουμε άπαντες.

Καλούμε το Διευθύνοντα Σύμβουλο να αντιληφθεί επιτέλους ό,τι δε βρίσκεται στο ιδιωτικό του μαγαζάκι, αλλά στο τιμόνι μιας εκ των μεγαλύτερων ΔΕΚΟ της Ελλάδας που το χρησιμοποιούν 6.000.000 επιβάτες και χρειάζεται σταθερό σχέδιο πλοήγησης και ασφάλειας, επιδεικνύοντας την ανάλογη σοβαρότητα.

ΥΓ: Όλες οι παραπάνω αναφορές μας, συνδυαστικά με την έλλειψη διαβουλεύσεων σε σοβαρά θέματα υψίστης σημασίας στην ασφάλεια, δημιουργούν συνθήκες κι ένα εκρηκτικό μείγμα που εξωθούν τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ, σε δράσεις και κινητοποιήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργιά της εταιρίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα