Νέα προθεσμία απολογίας έλαβε ο Ριχάρδος

από fimotro

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο γνωστός ενεχυροδανειστής Δημήτριος – Ριχάρδος Μυλωνάς, για την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο. Νέες προθεσμίες αναμένεται να λάβουν και οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι, που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν για σήμερα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ακόμα και τα capital controls της Κίνας φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, στην προσπάθειά τους να εισαγάγουν τα μαύρα χρήματα που κέρδιζαν στην Τουρκία.Ακολουθώντας έναν εξίσου ευφάνταστο τρόπο με την υπόθεση των «χρυσών βιζών», με «τυράκι» οι Κινέζοι εμπλεκόμενοι να παρακάμψουν τους τραπεζικούς περιορισμούς της χώρας τους, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις υπερπηδούσαν τα εμπόδια μεταφοράς των χρημάτων από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα.

Μάλιστα, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η μέθοδος περιγράφεται ως «ένα μοναδικής σύλληψης τέχνασμα», καθώς βασιζόταν στη χρησιμοποίηση Κινέζων εμπόρων ρούχων που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας. Ετσι, οι κατηγορούμενοι φέρονται να εξαφάνιζαν τα εμπόδια, ενώ για τους Κινέζους χονδρέμπορους «έσπαγαν» τα capital controls. Οπως αναφέρεται, «τα χρήματα μετατρέπονταν στο σύνολό τους στην Τουρκία σε κινεζικό νόμισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα