Νέα προνόμια για εμβολιασμένους ανακοινώνει ο Θ. Πλεύρης

από fimotro

Στην πορεία της πανδημίας, αλλά και στο σχέδιο για παροχή περισσότερων ελευθεριών στους πλήρως εμβολιασμένους αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι φέτος έχουμε το εμβόλιο και βεβαίως μία καλύτερη τεχνογνωσία ως προς την αντιμετώπιση της νόσου σε σχέση με πέρυσι. Για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν το περασμένο φθινόπωρο.

«Αυτό, λοιπόν, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι αυτό που μας προστατεύει» πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι μπορεί, φυσικά, να νοσήσει και ένας εμβολιασμένος, αλλά πιο δύσκολα και πολύ πιο δύσκολα θα έχει σοβαρή νοσηλεία.

Πλήρης σχεδιασμός για εμβολιασμένους
«Αυτό το οποίο εμείς αυτή τη στιγμή εξετάζουμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε, είναι έναν πλήρη σχεδιασμό σε συνεννόηση πάντα και με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Έχουμε πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και θα πρέπει όλο το πλαίσιο να είναι πιο ελεύθερο», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

«Στους κλειστούς χώρους μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Τι λέμε όμως; Ότι θα πρέπει εκεί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, άρα ο κίνδυνος μετάδοσης ή και η μετάδοση η ίδια δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση, εκεί θα πρέπει να έχουμε ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας, πολύ μεγαλύτερης, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο της κανονικότητας».

Εκεί που είναι μικτοί χώροι για την προστασία, όχι τιμωρητικά, για την προστασία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, εκεί υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα με ταυτόχρονη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχει γίνει, έτσι ώστε να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα περίθαλψης σε οποιονδήποτε τη χρειαστεί είτε εμβολιασμένο, είτε ανεμβολίαστο.

Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Βασική αρχή είναι να μην κλείνει η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα. Η 28η Οκτωβρίου είναι σε τρεις εβδομάδες. Προφανώς αξιολογούνται πάντοτε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όταν δεν υπάρχει απόφαση σημαίνει ότι ισχύουν κανονικά τα πάντα. Όταν δεν έχεις πάρει διαφορετική απόφαση, αυτό ισχύει», ανέφερε.

«Από εδώ και πέρα, η Κυβέρνηση επιθυμεί ότι άπαξ και υπάρχει το εμβόλιο, θα λειτουργεί κανονικά η κοινωνία, αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα