Νέα παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Να σταματήσει η Άγκυρα τις προκλήσεις ζητούν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου για νέες έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα αξιώνει δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζεται σε ανακοινωθέν του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς την ένταση στην περιοχή και σκόπιμα περιπλέκει τη συνέχιση των κρίσιμων συζητήσεων για τις έρευνες μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλάδας και Τουρκίας, επισημαίνει.

Οι μονομερείς ενέργειες, οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Τουρκία να βάλει τέλος στις προκλήσεις και να ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με την Ελλάδα. Οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και να παράξουν βιώσιμες λύσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Βερολίνο προς Τουρκία: Σταματήστε τα παιχνίδια και τις προκλήσεις

Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εταίρους της στην ΕΕ.

«Η Αγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο Μάας, προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα